Angiver den metode, der bruges til at beregne og håndtere forbrug af varen som en komponent i produktionsprocesser.

Flere oplysninger

Når produktionsoperationer er integreret med lagerprocesser, enten ved placeringer eller ved styret læg-på-lager og pluk, er placeringen, hvorfra komponenterne forbruges, er den placering, der er defineret på hver produktionsordrekomponentlinje. Alle de nødvendige komponenter skal være tilgængelige på den placering. Ellers stoppes den manuelle eller trukkede forbrugsbogføring for den komponent.

Yderligere oplysninger om, hvordan trækmetoder påvirker flowet af komponenter i produktionsplaceringer, finder du i feltet Placeringskode på produktionsordrekomponentlinjer.

Du kan vælge mellem følgende trækmetodeindstillinger.

Indstilling Beskrivelse

Manuelt

Kræver, at du manuelt indtaster og bogfører forbrug i forbrugskladden.

Forlæns

Bogfører automatisk forbrug i henhold til produktionsordrekomponentlinjerne.

Som standard forekommer bogføring af komponentforbrug, når du ændrer status på en produktionsordre til Frigivet. Men hvis du bruger feltet Rutebindingskode på produktionsordrekomponentlinjerne, så forekommer bogføring pr. operation, når operationen startes. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes rutebindinger.

Bemærk
Til fremadtræk, er operationsspecifik bogføring, som du får med rutebindingskoder, baseret på det forventede antal, der er defineret på komponentlinjen. For oplysninger om operationsspecifik træk baseret på faktisk output, kan du se beskrivelsen af Baglæns i dette emne.

Hvis placeringen eller ressourcer, hvor komponenten forbruges er konfigureret med standardplaceringsstruktur, så bruges varen fra den åbne produktionsplacering. Du kan finde flere oplysninger i Fremgangsmåde: Oprette grundlæggende lagersteder med handlingsområder.

Advarsel!
Fremadtrækning forekommer også, når du klikker på Opdater på en frigivet produktionsordre , der blev oprettet fra bunden. På disse direkte oprettede frigivne produktionsordrer, kan du ikke ændre placeringsoplysninger, fordi produktionsordrekomponentlinjerne genereres, når du opdaterer ordren, som på samme tid udfører fremadtrækning af komponenterne. Derfor, hvis du vil ændre placeringsoplysningerne på produktionsordrekomponentlinjer, før fremadtrækning forekommer, så skal ordren genereres med statussen Planlagt eller Fastlagt.

Baglæns

Beregner og bogfører forbrug automatisk i henhold til produktionsordrekomponentlinjerne.

Som standard opstår beregning og bogføring af komponentforbrug, når du ændrer status på en frigivet produktionsordre til Udført. Men hvis du bruger feltet Rutebindingskode på produktionsordrekomponentlinjerne, så udføres beregning og bogføring, når hver operation er afsluttet.

Bemærk
Bagudtrækning og rutebindingskoder kan kombineres, så den mængde, der er trukket pr. operation er proportional med den faktiske afgang af den operation. Du kan finde flere oplysninger i Sådan gør du: Udtrække komponenter i henhold til operationsafgang.

Hvis placeringen eller ressourcer, hvor komponenten forbruges er konfigureret med standardplaceringsstruktur, så bruges varen fra den åbne produktionsplacering.

Pluk + Forlæns

Det samme som for fremadtrækningsmetoden, men det fungerer kun for lokationer, der anvender styret læg-på-lager og pluk.

Forbruget beregnes og bogføres fra en placering, der er defineret i feltet Til-produktionsplaceringskode på lokationen eller produktionsressourcen, når komponenten er blevet plukket fra lageret.

Bemærk
Hvis en komponent er indstillet til pluk + fremadtrækningsmetoden, kan den ikke have en rutebindingskode til en operation, der er konfigureret med fremadtrækningsmetoden. Komponenten vil derefter automatisk trækkes, når operationen begynder, hvilket gør det umuligt at anmode om plukaktiviteten.

Pluk + Baglæns

Det samme som for bagudtrækningsmetoden, men det fungerer kun for lokationer, der anvender styret læg-på-lager og pluk.

Forbruget beregnes og bogføres fra en placering, der er defineret i feltet Til-produktionsplaceringskode på lokationen eller produktionsressourcen, når komponenten er blevet plukket fra lageret.

Tip

Se også