Åbn vinduet Konfiguration af generisk diagram.

Angiver de data- og diagramegenskaber, du definerer for at få vist kombinationer af de valgte virksomhedsdata grafisk. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes generiske diagrammer.

Når du har oprettet eller redigeret et diagram i vinduet Konfiguration af generisk diagram, kan du føje dem til rollecentre og faktabokse med funktionen ressourcer Tilpas. Du kan også få vist data på listeområder som diagrammer ved at vælge Vis som diagram. Du kan finde flere oplysninger i Sådan tilføjes diagrammer til rollecentre og listesteder.

Bemærk
Foruden de generiske diagrammer, der er beskrevet i dette emne, tilbyder Microsoft Dynamics NAV en række specifikke diagrammer, som du ikke kan oprette fra bunden i brugergrænsefladen, men som du kan redigere på flere måder. Du kan finde flere oplysninger i Sådan redigeres specifikke diagrammer.

Oversigtspanelet Generelt

Angiver navnet og id'et for diagrammet.

Oversigtspanelet Datakilde

Angiver den databasetabel eller -forespørgsel, der indeholder data til diagrammet, og et filtreringsfelt til at afgrænse de kildedata, som diagrammet er baseret på.

Advarsel!
Når datakilden er en forespørgsel, og du bruger en akkumuleringsmetode i oversigtspanelet foranstaltninger (y-aksen), der er forskellig fra værdien i forespørgslen, vises værdien muligvis ikke som forventet i diagrammet.

Hvis sammenlægning f.eks. er indstillet til Ingen på en sumværdi, vises hver værdi som en kolonne i diagrammet.

Oversigtspanelet Foranstaltninger (y-aksen)

Angiver mellem en og seks felter i den valgte tabel eller forespørgsel, hvis værdier er vist på y-aksen i diagrammet. Du skal vælge mindst ét felt.

Desuden skal du angive, om værdierne akkumuleres på y-aksen ved at blive lagt sammen eller som et gennemsnit, og du skal definere, hvilken type diagram, der skal vises.

I kolonnen Titel kan du angive den tekst, der skal vises på y-aksen for den pågældende enhed.

Oversigtspanelet Dimensioner (X- og Z-aksen)

Angiver det felt i den valgte tabel eller forespørgsel, hvis værdier er vist på X-aksen. Angiver det felt i den valgte tabel eller forespørgsel, hvis værdier er vist på Z-aksen.

Oversigtspanelet Diagrambeskrivelse

Angiver en detaljeret beskrivelse af diagrammet. Du kan angive op til 500 tegn.

Denne beskrivelse er beregnet som den primære dokumentation for diagrammet, da der ikke findes emner til enkelte brugerdefinerede diagrammer i Microsoft Dynamics NAV Hjælp.

Oversigtspanel med eksempel på diagramtype

Viser et eksempel på det diagram, du har defineret i vinduet Konfiguration af generisk diagram.

Bemærk
Det diagram, du får vist i dette oversigtspanel, er baseret på tilfældige data. Du kan kun se korrekte diagramdata, når du får dem vist i et listeområde, en faktaboks eller et rollecenter. Du kan finde flere oplysninger i Diagrammer.