I likviditetsforecastet arrangeres de individuelle værdier, der påvirker din virksomheds likviditet, ved hjælp af kassekonti. Du kan angive diagrammet over kassekonti.

Sådan opsættes kassekontiene

1. I feltet Søg skal du indtaste Kassekonti og derefter vælge det relaterede link.

2. På fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny for at oprette en ny kassekonto.

3. Angiv i feltet Nummer kassekontonummeret.

4. Angiv kassekontonavnet i feltet Navn.

5. I feltet Kontotype skal du vælge en kontotype for at identificere formålet med kassekontoen.

• Post - en kontotype, som du registrerer forecastede beløb til.
    • Total - en kontotype , som opretter en total. Du skal udfylde feltet Sammentælling.
    • Til-sum - en kontotype, der udfyldes automatisk af batchjobbet Indryk diagram over kassekonti.
  6. Vælg en kildetype i feltet Kildetype .

Bemærk
    Kildetypen, der er angivet i diagrammet over kassekonti, bruges, når du indtaster linjer manuelt i likviditetskladden. Når du bruger batchjobbet Foreslå kladdelinjer styres kildetypen af batchjobbet.

7. Vælg en indstilling i feltet Finansintegration.

Bemærk
    Når en kassekonto er integreret med regnskabet, medtaget enten finanskontienes saldi eller deres budgetværdier i likviditetsforecastet.

8. I feltet Finanskontofilter skal du angive et filter til angivelse af, at kun de poster, der er registreret på de konti, der er filtreret, medtages i likviditetsforecastet.

9. Vælg knappen OK for at lukke vinduet.

10. Gentag trin 2-9 for at oprette en ny kassekonto.

11. Når du har oprettet alle likviditetskonti, skal du på fanen Startside i gruppen Behandl vælge Indryk diagram over kassekonti for at opdatere strukturen af kassekonti.

Bemærk
Hvis du har angivet definitioner i feltet Sammentælling for konti af typen Til-sum, før du foretager indrykningsfunktionen, skal du angive dem igen, fordi funktionen overskriver værdierne i feltet Sammentælling. Indrykningsfunktion flytter alle til-summer til de tilsvarende fra-totaler og indrykker de konti, der ligger imellem.

Sådan føjes bemærkninger til kassekonti

1. På fanen Naviger i gruppen Likviditetsforecast skal du vælge kommentarer for at indtaste yderligere oplysninger til en kassekonto. Disse oplysninger kan være om indholdet i felterne. Du tilføjer disse kommentarer som tekstlinjer.

2. Vælg knappen OK for at lukke vinduet.

Bemærk
Denne procedure er ikke obligatorisk.