Du skal oprette et likviditetsforecastkort og gennemføre den tilhørende opsætning for hvert likviditetsforecast. Du kan f.eks. oprette et likviditetsforecastkort for hver måned for at beregne den budgetterede kontantindstrømning og -udstrømning i virksomheden og for at gemme værdier som historik.

Sådan opsættes likviditetsforecasts

1. I feltet Søg skal du indtaste Likviditetsforecasts og derefter vælge det relaterede link.

2. På fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny for at konfigurere en ny likviditetsforecast.

3. I feltet Nummer skal du trykke på Enter for at bruge det næste nummer fra nummerserien. Dette felt er obligatorisk.

4. Angiv en beskrivelse af likviditetsforcastet i feltet Beskrivelse.

5. Vælg afkrydsningsfeltet Regn med kontant rabat for at medtage de rabatter, der er tildelt i poster og dokumenter i likviditetsforecastet.

6. Vælg afkrydsningsfeltet Regn med kontant rabatdato for at få kontantrabattolerancen taget i betragtning, når likviditetsdato skal beregnes.

Bemærk
    Du kan kun vælge afkrydsningsfeltet, hvis du vælger markerer afkrydsningsfeltet Regn med kontant rabat.

7. Vælg afkrydsningsfeltet Regn med betalingstolerance for at bruge betalingstolerancebeløbene fra de bogførte debitor - og kreditorposter foruden betalingstolerancebeløbene fra regnskabet for salgs- og købsordrer i likviditetsforecastet.

8. Vælg afkrydsningsfeltet Regn med PS-betalingsbetingelser for at bruge den Pengestrømsbetalingsbeting.kode , der er konfigureret for en debitor, og Pengestrømsbetalingsbeting.kode , der er konfigureret for en kreditor. Hvis afkrydsningsfeltet ikke markeres, bruges betalingsbetingelser fra de bogførte debitorposter eller kreditorposter og salgs-, service- og købsordrer.

9. Vælg afkrydsningsfeltet Vis i diagram i rollecenter for at vise diagrammet likviditetsforecast i rollecentret.

10. I feltet Finansbudget fra skal du angive den startdato , hvorfra du vil bruge budgetværdierne fra regnskabet i likviditetsforecastet.

11. I feltet Finansbudget til skal du angive den sidste dato, hvorfra du vil bruge budgetværdierne fra regnskabet i likviditetsforecastet.

12. Manuelle betalinger dækker både manuelle indtægter og manuelle udgifter. I feltet Manuelle betalinger fra skal du angive den startdato, hvorfra manuelle indtægter og manuelle udgifter skal medtages i likviditetsforecastet. I feltet Manuelle betalinger til skal du angive den sidste dato, hvorfra manuelle indtægter og manuelle udgifter skal medtages i likviditetsforecastet.

Sådan føjes bemærkninger til likviditetsforecasts

1. På fanen Naviger i gruppen Likviditetsforecast skal du vælge Kommentarer for at indtaste yderligere oplysninger til en likviditetsforecasts. Disse supplerende oplysninger kan være om indholdet i felterne på kortet. Du tilføjer disse kommentarer som tekstlinjer.

2. Vælg knappen OK for at lukke vinduet.

Bemærk
Denne procedure er ikke obligatorisk.