Der kan være brug for at oprette en servicefaktura for den service, der allerede er leveret fra en eller flere serviceordrer, men som endnu ikke er faktureret eller forbrugt. Du kan udfylde fakturalinjerne automatisk med de valgte bogførte leverancelinjer for en bestemt kunde.

Sådan faktureres bogførte leverancelinjer

1. Indtast Servicefakturaer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny. Opret en ny servicefaktura.

3. Udfyld felterne i oversigtspanelet Generelt.

4. Opret fakturalinjer for services, der er leveret, men endnu ikke faktureret. Du kan alternativt køre funktionen Hent salgsleverancelinjer.

1. Vælg Handlinger, vælg Funktioner, og vælg derefter Hent salgsleverancelinjer.
    2. Marker de leverancelinjer, som du vil fakturere, i vinduet Hent serviceleverancelinjer, og vælg knappen OK. De valgte bogførte leverancelinjer indsættes i fakturaen.
  5. Bogfør servicefakturaen.

Den bogførte servicefaktura og de tilsvarende poster oprettes i programmet. De leverancedokumenter, der tidligere er bogført, opdateres med de bogførte antal og de relevante antal på servicelinjerne i kildeordrerne.