I fremgangsmåden nedenfor er det beskrevet, hvordan du kan definere den del af en service, som kunden skal opkræves for.

Sådan bogføres fakturaer fra serviceordrer

1. I feltet Søg skal du indtaste Serviceordrer og derefter vælge det relaterede link.

2. Vælg den serviceordre, som du vil fakturere, og åbn ordrekortet.

3. Vælg Handlinger i oversigtspanelet Linjer, vælg Ordre, og vælg derefter Servicelinjer.

4. Find de nødvendige poster i vinduet Servicelinjer, og angiv de antal, kunden skal opkræves for, i feltet Lever (antal).

Bemærk
    Du kan fakturere kunden helt eller delvist for den registrerede service. Hvis du vælger at fakturere kunden fuldt ud, skal værdien i feltet Lever (antal) svare til værdien i feltet Antal. Du kan bogføre en komplet faktura sammen med en komplet leverance, og du kan bogføre en komplet faktura for en allerede bogført komplet leverance, der hverken er faktureret eller forbrugt tidligere.

Når du bogfører en delvis faktura, kan du angiv det antal, der skal faktureres, på to måder. Hvis du vil bogføre servicen med indstillingen Lever og fakturer, skal værdien i feltet Fakturer (antal) svare til værdien i feltet Lever (antal). Hvis du vil fakturere en allerede bogført leverance, må det antal, der skal faktureres, ikke være højere end værdien i feltet Leveret (antal).

5. På fanen Handlinger i gruppen Bogføring vælger du Bogfør. I det vindue, der åbnes, skal du vælge Fakturer eller Send og fakturer.

Den servicelinje, du har markeret, er bogført. Du kan bogføre flere servicelinjer på én gang ved at markere dem alle og vælge Bogfør. Hvis du gør det, skal du sikre dig, at du har angivet alle nødvendige oplysninger på de linjer, du vil bogføre.

Når du bogfører ordren vha. indstillingen Fakturer, oprettes der en bogført servicefaktura sammen med tilsvarende poster, og de relevante felter på servicelinjerne i ordren opdateres. Derudover opdateres det eller de leverancedokumenter, der tidligere er bogført, med det antal, der er faktureret. Hvis du vælger bogføringsindstillingen Lever og fakturer, oprettes der også en bogført leverance i programmet.