Du kan når som helst, f.eks. en gang om måneden, udføre kørslen Beregn afskrivninger. Anlæg, der er blevet solgt, anlæg, der er spærret eller inaktive på anlægskortet, og anlæg, hvor der anvendes manuelle afskrivningsmetoder, ignoreres.

Sådan beregnes afskrivning automatisk

1. I feltet Søg skal du indtaste Beregn afskrivninger og derefter vælge det relaterede link.

2. Udfyld felterne i oversigtspanelet Indstillinger.

Bemærk
    På oversigtspanelet Indstillinger oprettes der en udlignende linje, hvis feltet Indsæt modkonto er markeret.

3. I oversigtspanelet Anlægsaktiv kan du definere et filter til udvælgelse af de anlægsaktiver, der skal afskrives.

4. Vælg knappen OK for at beregne afskrivningen.

Kørslen beregner afskrivningen og opretter linjer i en anlægskassekladde.

5. I feltet Søg skal du angive Anlægsfinanskladder og derefter vælge det relaterede link for at åbne vinduet Anlægsfinanskladde.

i feltet Antal afskrivningsdage kan du se, hvor mange dages afskrivning der er blevet beregnet.

6. På fanen Startside skal du vælge Bogfør for at bogføre kladden.