Viser den generelle bogføringstype, der er knyttet til den modkonto, der vil blive brugt, når du bogfører posten på denne kladdelinje.

Hvis du har markeret feltet Kopier momsopsæt. t. kld.linje for denne kladde, hentes bogføringstypen automatisk fra feltet Bogføringstype på finanskontokortet, når feltet Modkonto udfyldes.

Når programmet skal finde den konto, der skal bogføres moms på, bruger det bogføringstypen med tilhørende modkonto og sammenholder dem med felterne Modkontos momsvirks.bogf.gr. og Modkontos momsprod.bogf.gr.

Klik på feltet, hvis du vil have vist de generelle bogføringstyper.

Den følgende tabel beskriver indstillingerne.

Indstilling Beskrivelse

<Tom>

Vælg denne mulighed, hvis transaktionen i denne kladdelinje er uden moms.

Køb

Bruges, hvis posten i denne kladdelinje indeholder en købstransaktion. Oplysningerne bruges til at beregne den korrekte købsmoms og bogføre den til kontoen for købsmoms.

Salg

Bruges, hvis posten i denne kladdelinje indeholder en salgstransaktion. Oplysningerne bruges til at beregne den korrekte salgsmoms og bogføre den til kontoen for salgsmoms.

Afregning

Feltet bruges internt af programmet.

Vigtigt
Feltet Modkontos bogføringstype er knyttet til feltet Modkonto, mens feltet Bogføringstype er knyttet til feltet Kontonr. Du skal kun bruge et af disse bogføringstypefelter, enten knyttet til feltet Kontonr. eller Modkonto, da de er bestemmende for, hvordan Microsoft Dynamics NAV bogfører moms.