Viser den bogføringstype, der bliver brugt, når du bogfører poster på denne kladdelinje.

Generel bogføringstype hentes automatisk fra feltet Generel bogføringstype på finanskontokortet, hvis du omsætter en finanskonto o feltet Kontonr.

Programmet bruger bogføringstypen sammen med felterne Momsvirksomhedsbogf.gruppe og Momsproduktbogf.gruppe til at finde den konto, som moms skal bogføres på.

Klik på feltet, hvis du vil have vist de generelle bogføringstyper:

<Tom>

Vælg denne mulighed, hvis transaktionen i denne kladdelinje er uden moms.

Køb

Bruges, hvis posten i denne kladdelinje indeholder en købstransaktion. Oplysningerne bruges til at beregne den korrekte købsmoms og bogføre den til kontoen for købsmoms.

Salg

Bruges, hvis posten i denne kladdelinje indeholder en salgstransaktion. Oplysningerne bruges til at beregne den korrekte salgsmoms og bogføre den til kontoen for salgsmoms.

Afregning

Feltet bruges internt af programmet.

Vigtigt
Feltet Bogføringstype er knyttet til feltet Kontonr., mens feltet Modkontos bogføringstype er knyttet til feltet Modkonto. Du skal kun bruge et af disse bogføringstypefelter, enten knyttet til feltet Kontonr. eller til Modkonto, da de er bestemmende for, hvordan programmet bogfører moms.