Angiver en trækmetode for denne produktionsordrerutelinje.

Der findes følgende trækmetoder:

Metode Beskrivelse

Manuelt

Vælg denne indstilling, hvis du vil bogføre afgang vha. afgangskladden.

Forlæns

Vælg denne indstilling, hvis afgangen skal beregnes og bogføres automatisk. Antallet på produktionsordrelinjen anvendes af programmet som afgangsantal. Beregning og bogføring udføres, når du ændrer status på en simuleret, planlagt (eller fast planlagt) produktionsordre til Frigivet. Du kan dog stadig bogføre afgang manuelt fra afgangskladden.

Baglæns

Vælg denne indstilling, hvis afgangen skal beregnes og bogføres automatisk. Antallet på produktionsordrelinjen anvendes af programmet som afgangsantal. Beregning og bogføring udføres, når du ændrer status på en frigivet produktionsordre til Færdig. Ellers sker det, når operationen er færdig. Du kan dog stadig bogføre afgang manuelt fra afgangskladden.

Forbrugsbogføring sker, i modsætning til bogføring af afgang, på baggrund af feltet Trækmetode på varekortet eller på produktionsordrelinjekomponenten.

Hvis feltet Rutebindingskode på den tilsvarende produktionsordrekomponentlinje anvendes, styrer feltet Trækmetode på produktionsressourcen/arbejdscenteret også, hvordan forbrugsbogføringen sker, men kun i det følgende tilfælde: Hvis både varen og produktionsressourcen/arbejdscentret bruger en automatisk Trækmetode, og disse automatiske trækmetoder er forskellige, styrer den metode, der benyttes på produktionsressourcen/arbejdscentret, når forbrug bogføres automatisk.

Den indstilling, du foretager i dette felt kopieres til feltet Trækmetode på produktionsordrerutelinjen i henhold til produktionsressourcen/arbejdscentret for hovedruten, men du kan ændre feltet for en individuel produktionsordre for at tillade en anden afgangsbogføring (eller forbrugsbogføring) for ordren.