Du kan indstille en standarddimension for en kontotype. Microsoft Dynamics NAV kopierer derefter denne kode til kladde, salgs- eller købslinjen, når kontotype angives på linjen. Du kan slette og ændre koden efter behov.

Du kan også oprette en obligatorisk dimension, så det ikke er muligt at bogføre en post med en bestemt type konto, medmindre kontoen har en tildelt dimensionsværdi.

Sådan oprettes standarddimensioner eller obligatoriske dimensioner for en kontotype

1. I feltet Søg skal du indtaste Dimensioner og derefter vælge det relaterede link.

2. Vælg dimensionen i vinduet Dimensioner.

3. På fanen Naviger i gruppen Dimension skal du vælge Kontotype - standarddim..

4. Udfyld felterne for hver ny linje, du vil oprette. For at få yderligere oplysninger om a bestemt felt skal du markere feltet og derefter trykke på F1.

Tip
Hvis en dimension skal gøres obligatorisk, men du ikke vil tildele en standardværdi til dimensionen, skal du undlade at udfylde feltet Dimensionsværdikode og derefter markere Tvungen kode i feltet Værdibogføring.

Advarsel
Hvis en konto bruges i kørslen Kursreguler valutabeholdninger eller kørslen Bogfør lagerregulering, skal du ikke vælge Tvungen kode eller Samme kode. Kørslerne kan ikke anvende dimensionskoder.

Bemærk
Hvis en konto har tilknyttet en anden dimension end standarddimensionen, der allerede er oprettet til kontotypen, skal du oprette en standarddimension til denne konto. Standarddimensionen for den enkelte konto erstatter standarddimensionen for kontotypen.