Du kan indstille en standarddimension for en bestemt individuel konto. Microsoft Dynamics NAV kopierer derefter denne kode til kladde, salgs- eller købslinjen, når kontonummerfeltet udfyldes på linjen. Du kan slette og ændre koden efter behov.

Følgende fremgangsmåde anvendes til oprettelse af standarddimensioner for en debitorkonto.

Sådan oprettes standarddimensioner for én konto

1. I feltet Søg skal du indtaste Debitorer og derefter vælge det relaterede link.

2. På fanen Naviger i gruppen Debitor vælges Dimensioner.

3. Udfyld felterne for hver ny linje, du vil oprette. Du kan få hjælp til et felt ved at klikke på det og trykke på F1.

Advarsel
Hvis en konto bruges i kørslen Kursreguler valutabeholdninger eller kørslen Bogfør lagerregulering, skal du ikke vælge Tvungen kode eller Samme kode. Kørslerne kan ikke anvende dimensionskoder.

Vigtigt
Angivelse af en kode i dimensionsfeltet på kontokortet garanterer ikke, at koden bruges ved bogføring. Dette skyldes, at det kan ændres i kladden eller på en salgs- eller købslinje. Hvis du vil sikre dig, at koden ikke ændres, når du bogfører, skal du vælge indstillingen Samme kode.