Angiver hvordan bestemte konti eller kontotyper skal bruge dimensioner og dimensionsværdier. Når du har angivet standarddimensioner for konti, foreslår programmet automatisk disse dimensioner og dimensionsværdier hver gang en af disse konti bruges, f.eks. på en kladdelinje. Det gør det nemmere at bogføre poster, eftersom felterne med dimensioner udfyldes automatisk. Det er dog muligt manuelt at ændre de dimensionsværdier, der bliver foreslået, eksempelvis på kladdelinjer.

Du kan bruge standarddimensioner til at styre, hvordan dimensioner anvendes til bestemte konti ved at vælge en indstilling i feltet Værdibogføring.

Du kan angive standarddimensioner på flere måder:

Vigtigt
Når du opretter standarddimensioner, bør du tage højde for konflikter mellem de enkelte standarddimensionsværdier i bestemte situationer. Hvis du f.eks. bruger to konti på en kladdelinje, foreslår programmet muligvis forskellige standarddimensionsværdier til hver konto.

Du kan løse konflikterne mellem kontotyper ved hjælp af standarddimensionsprioriteter. Hvis modstridende standarddimensionsværdier har samme kontotype, bliver den sidst angivne konto prioriteret først.