Den vigtigste opgave i forbindelse med oprettelse af en ny basiskalender, er at angive og definere de fridage, som du vil anvende.

Sådan oprettes en basiskalender

1. Indtast I feltet Basiskalender i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Opret et nyt Basiskalenderkort Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny.

3. Udfyld feltet Kode.

4. Nu indeholder kalenderen alle datoposter som arbejdsdage. Hvis du vil registre fridage, skal du vælge Bevar tilpassede kalenderændringer i gruppen Funktioner under fanen Handlinger. Vinduet Ændringer i basiskalender åbnes.

5. Du kan bruge feltet Tilbagevendende til at markere en bestemt dato eller dag som en tilbagevendende fridag. Du kan vælge mellem indstillingerne Årligt og Ugentligt.

Hvis du vælger Årligt, skal du også angive den relevante dato i feltet Dato.

Hvis du vælger Ugentligt, skal du også angive den relevante ugedag i feltet Dag. Hvis du lader feltet stå tomt, skal du udfylde feltet Dato. Feltet Dag udfyldes automatisk.

6. Når du indtaster en linje, vil feltet Fridag være markeret. Du kan vælge at fjerne markeringen for at gøre den til en arbejdsdag.

7. Når du vender tilbage til basiskalenderkortet, kan du se, at de poster for fridage, som du har oprettet, er blevet opdateret. Disse poster bliver nu vist med rødt og feltet Fridag er markeret.

Bemærk
Når du opretter en ny basiskalender, kan du markere og kopiere linjer fra en eksisterende kalender. Dette gøres i vinduet Ændringer i basiskalender.

Vigtigt
Enhver basiskalender, der er defineret for kreditoren eller lokationen, påvirker, hvordan datoerne beregnes og afrundet til arbejdsdage. Yderligere oplysninger finder du i feltet Leveringstid på købslinjer.