Angiver en datoformel for det tidsrum, det tager at genbestille varen. Den bruges til at beregne feltet Planlagt modtagelsesdato, hvis du beregner fremad, og feltet Ordredato, hvis du beregner bagud.

Enhver basiskalender, der er defineret for kreditoren eller lokationen, påvirker, hvordan datoerne beregnes og afrundet til arbejdsdage. I henhold hertil beregnes de to vigtige datofelter på købsordrelinjer på følgende måde under forskellige betingelser.

Beregningsretning Kreditorkalender defineret Kreditorkalender ikke defineret

Forlæns

planlagt modtagelsesdato = ordredato + kreditorleveringstid (pr. kreditorkalender og afrundet til næste arbejdsdag i den første kreditorkalender og derefter lokationskalenderen)

planlagt modtagelsesdato = ordredato + kreditorleveringstid (pr. lokationskalender)

Baglæns

ordredato = planlagt modtagelsesdato + kreditorleveringstid (pr. kreditorkalender og afrundet til forrige arbejdsdag i den første kreditorkalender og derefter lokationskalenderen)

ordredato = planlagt modtagelsesdato - kreditorleveringstid (pr. lokationskalender)

Bemærk
Ud over beregning af leveringstid, der påvirker den planlagte modtagelsesdato og ordredatoen, som vist ovenfor, kan lagerekspeditionstid og sikkerhedstid tilføjes til formlerne for at udgøre værdien i feltet Forventet modt.dato. Du kan finde flere oplysninger i Forventet modt.dato.

Vigtigt
Hvis lokationen bruger en væsentligt anden kalender end dine kreditorer, er det vigtigt, at du har konfigureret bestemte kalendere for disse leverandører til at beregne optimal leverandør leveringstider. Du kan finde oplysninger om, hvordan du konfigurerer kreditorkalendere, i Sådan tilknyttes basiskalendere.

Indeholder i feltet Leveringstid kopieres fra enten varekortet eller lagervarekortet, hvis leveringstiden er defineret for varen, eller i vinduet Vare/Leverandør-katalog, hvis leveringstiden er defineret for kreditoren.

Tip

Se også