Den vigtigste opgave i forbindelse med tilpasning af en basiskalender for din virksomhed eller en samarbejdspartner, er at angive eventuelle ændringer i statussen for arbejdsdage eller fridage.

En basiskalender vil f.eks. typisk opgive alle lørdage som fridage. Den tilpassede kalender for en bestemt lokation kan f.eks. angive alle lørdage i november og december måned og op til ferieperioden, som arbejdsdage.

I følgende procedure bruges en lokation som eksempel. Bemærk, at du allerede nu skal have tildelt en basiskalender til lokationen.

Sådan tilpasses en kalender

1. Indtast Lokationer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Åbn den placering, du vil opdatere. Vælg feltet Tilpasset kalender i oversigtspanelet Lager for at åbne vinduet Tilpassede kalenderposter. Bemærk, at der skal vælges en kalender i feltet Basiskalenderkode.

Vinduet Tilpassede kalenderposter åbnes. På dette tidspunkt er datoposterne de samme som i basiskalenderen. Feltet Fridag er markeret for fridage.

3. Vælg Bevar tilpassede kalenderændringer i gruppen Funktioner under fanen Handlinger.
    Vinduet Tilpassede kalenderændringer åbnes.

4. Tilføj linjer tilpassede kalenderposter. Når du indtaster en linje, vil feltet Fridag være markeret. Du kan fjerne markeringen, hvis du vil ændre status til en arbejdsdag.

5. Du kan bruge feltet Tilbagevendende til at indstille en bestemt dato eller dag som en tilbagevendende fridag. Du kan vælge mellem indstillingerne Årligt og Ugentligt. Hvis du vælger Årligt, skal du også angive den relevante dato i feltet Dato. Hvis du vælger Ugentligt, skal du også angive den relevante ugedag i feltet Dag.
    Hvis du lader feltet stå tomt, skal du udfylde feltet Dato. Feltet Dag udfyldes automatisk. Det kunne være nyttigt, hvis du vil markere en bestemt dato som en arbejdsdag eller en fridag. Vælg knappen OK.

6. I vinduet Tilpassede kalenderposter kan du se, at datoposterne er blevet opdateret med de ændringer, som du har foretaget. Vælg knappen Luk.

7. På kortet Lokation, kan du se, at feltet Tilpasset kalender indeholder ordet Ja. Det angiver, at den tilpassede kalender er oprettet.

Vigtigt
  • Hvis du ikke udfylder feltet Lokationskode på en ordrelinje, bruger programmet din virksomheds kalender.
  • Hvis du ikke udfylder feltet Speditørkode på ordrelinjen, bruger programmet din virksomheds kalender.

Bemærk
Hvis du foretager ændringer i en kalender, hvori der er foretaget tilpassede kalenderændringer, opdateres alle eksisterende tilpassede kalendere automatisk.