Den måde, du lægger afgang på lager fra produktion, afhænger af, hvordan lagerstedet er sat op som en lokation.

Det første trin til oprettelse af læg-på-lager er at oprette den indgående lageranmodning. Denne anmodning oplyser lagerstedet om, at produktionsordreafgangen er klar til at blive lagt på lager. Den lagermedarbejder, der opretter læg-på-lager, kan derefter se, at produktionsordren er klar, og kan oprette læg-på-lager for afgangen.

I basislogistik, hvor lagerlokationen kræver læg-på-lager, men ikke modtagelse, skal du bruge dokumentet Læg-på-lager (lager) til at organisere og registrere afgangens læg-på-lager.

I avanceret logistik, hvor lokationen kræver både læg-på-lager og modtagelse, kan du enten oprette et internt læg-på-lager-dokument eller et bevægelsesdokument for at lægge afgangen på lager.

Sådan opretttes den indgående lageranmodning

1. Indtast Frigivet produktionsordre i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Vælg Opret indgående lageranmodning i gruppen Lagersted under fanen Handlinger på den produktionsordre, der er klar til at blive lagt på lager.

Du kan også oprette den indgående lageranmodning automatisk, når du opdaterer produktionsordren. Du kan finde flere oplysninger i feltet Opret indgående anmodning i vinduet Opdater produktionsordre.

Sådan lægges afgang på lager med en læg-på-lager-aktivitet

1. Indtast Læg-på-lager (lager) i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Opret en ny læg-på-lager-aktivitet.

3. Du kan få adgang til produktionsordreafgangen ved at klikke på fanen Handlinger i gruppen Funktioner, vælge Hent kildedokumenter og derefter vælge den frigivne produktionsordre.

4. Udfyld læg-på-lager-linjerne efter behov. Hvis du vil udskrive en læg-på-lager-liste, skal du vælge knappen Udskriv.

5. Når linjerne er klar til bogføring, skal du vælge Bogfør i gruppen Bogføring under fanen Handlinger. Bogføringen opretter de nødvendige lagerposter og bogfører afgangen af varer.

Du kan også oprette et Læg-på-lager (lager) direkte fra den frigivne produktionsordre. Du kan finde flere oplysninger i Opret læg-på-lager/pluk/bevægelse.

Når du udfører læg-på-lager, antages det under bogføringen, at alle operationer er bogført i overensstemmelse med standardruten, dvs., at afgangsantal er bogført i henhold til den seneste operation. Du kan bruge afgangskladde til at bogføre afvigelser i afgangsantal og opstillings- og operationstid. Hvis der er krav om delvis bogføring, efter du har oprettet læg-på-lager, kan du gøre dette under opstillingstid og antal for alle operationer undtagen den sidste. I det tilfælde kontrolleres den sidste operation af læg-på-lager.

Hvis du kun skal bogføre opstillings- eller operationstid på den sidste operation, skal du angive afgangsantallet for den sidste operation til 0. Alternativt kan du vælge overhovedet ikke at bogføre den sidste linje ved simpelthen at slette den.

Sådan lægges afgang på lager med en intern læg-på-lager-aktivitet

1. Indtast Intern læg-på-lager-aktivitet i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

Opret en ny intern læg-på-lager-aktivitet.

2. Udfyld hovedet for en ny intern læg-på-lager-aktivitet med Lokationskoden.

3. Udfyld en linje for hver vare, der skal flyttes til lagerstedet. Det er kun nødvendigt at udfylde felterne Varenr. og Antal.

Bemærk
    Når du vælger feltet Varenr., åbnes vinduet Placeringsindholdsoversigt i stedet for Vareoversigt. Det er fordi, du lægger en vare på plads, der skal opbevares på en særlig placering ifølge det fastsatte placeringsindhold, og du ved allerede, hvilken placering varen skal tags fra.

4. Hvis du vil udfylde kladdelinjerne med hele placeringsindholdet eller det filtrerede placeringsindhold for placeringer på lokationen, skal du klikke på fanen Handlinger i gruppen Funktioner og vælge Hent placeringsindh..

5. Klik på fanen Handlinger i gruppen Funktioner og vælg Opret læg-på-lager. De varer, som du vil flytte fra produktionen, er nu angivet i læg-på-lager-instruktioner og venter på at blive lagt på plads på lagerstedet.

Bemærk
Når lagerlokationen kræver styret læg-på-lager og pluk, er lagerstedet knyttet til produktionsfaciliteterne via standardproduktionsplaceringerne: de indgående og udgående produktionsplaceringer og den åbne produktion, som alle defineres i oversigtspanelet Placeringer på lokationskortet. Når du bogfører afgangen for en produktionsordre, anbringes afgangen på den udgående produktionsplacering. Du skal benytte samme fremgangsmåde som beskrevet ovenfor til at lægge produktionsafgangen på lager, bortset fra at i stedet for at bruge varens standardplacering skal du flytte eller lægge varerne på lager fra den udgående produktionsplacering til varens standardplacering.

Hvis du manuelt vil angive en placering til at gemme varerne fra produktionsafgang

1. Indtast Bevægelseskladde i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Udfyld hovedet, og opret en linje for hver vare, der skal flyttes til lagerstedet.

3. Udfyld begge felterne Fra placeringskode og Til placeringskode, og indtast antal i feltet Antal.

4. Hvis du vil udfylde kladdelinjerne med hele placeringsindholdet eller det filtrerede placeringsindhold for placeringer på lokationen, skal du klikke på fanen Handlinger i gruppen Funktioner og vælge Hent placeringsindh..

5. Under fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælges Opdater klassifikation. Lagerbevægelsesinstruktionen oprettes med Hent- og Placer-linjer til lagermedarbejderne.

Bemærk
Du kan ikke angive kildedokumentnummeret, f.eks. prod.ordrenr., i dokumenterne intern læg-på-lager, læg-på-lager eller bevægelse i disse to procedurer.