Servicelinjer, som f.eks. linjer på udgående dokumenter, f.eks. på salg, udgående overflytning, og købsreturvarer, kan fungere som kildedokumentlinjer til pluk til forsendelse. Desuden kan servicelinjer fungere som kildedokumentlinjer for flytning til interne operationsområder på samme måde som montageordrelinjer og frigivne produktionsordrekomponentlinjer.

Alle kildedokumenter skal signalere til lagermedarbejderne, ved hjælp af en frigivelsesfunktion, at dokumenterne er klar til behandling. På serviceordrer skal du bruge funktionen Frigiv til levering for at signalere til lagermedarbejdere, at varerne er klar til at blive plukket og leveret til kundens adresse.

Når et kildedokument er frigivet, kan det relaterede lageraktivitetsdokument oprettes fra kildedokumentet for at skubbe (push) den pågældende anmodning om arbejde til lagermedarbejderne. Alternativt kan lagermedarbejderne generere lageraktivitetsdokumentet ved at trække (pull) en anmodning fra et eller flere frigivne kildedokumenter. Push- og pull-indstillingerne understøttes af standardlagerfunktionerne i Microsoft Dynamics NAV.

Følgende procedure viser push-scenariet for servicelinjeartikler. Hvis du ønsker oplysninger om pull-scenarier, hvor lagermedarbejderne udfylder plukdokumenter, der er baseret på frigivne leverancer, kan du se Fremgangsmåde: Plukke varer til lagerleverance.

Forberede servicelinjeartikler til levering

  1. I feltet Søg skal du indtaste Serviceordrer og derefter vælge det relaterede link.

  2. Vælg Frigiv til levering i gruppen Lagersted under fanen Startside. Feltet Frigivelsesstatus på serviceordrehovedet ændres til Frigivet til afsendelse. Der findes nu en lageranmodning, der tillader, at der for det relevante lageraktivitetsdokument bruges pull eller push for serviceordren.

  3. Vælg Opret lagerleverance i gruppen Lagersted under fanen Startside. Der oprettes et lagerleverancedokument ved hjælp af linjer for hver servicelinje af typen Vare. Dokumentet indeholder kun servicelinjerne for den pågældende serviceordre.

Oplysninger om levering af varer til et kildedokument i avancerede lageropsætninger finder du under Fremgangsmåde: Plukke varer til lagerleverance. Oplysninger om grundlæggende lageropsætning finder du under Sådan plukkes varer med Pluk fra lager.

Tip

Se også