Konfigurationsregnearket er en central placering, hvor du kan planlægge, spore og udføre konfigurationsarbejdet. Du kan oprette et regneark for hver virksomhed, du arbejder med, eller oprette et standardkonfigurationsregneark, der kan bruges til at konfigurere flere identiske virksomheder.

Før du begynder, skal du sørge for, at du er på rollecentersiden RapidStart-tjenester. Det indeholder den korrekte kontekst til dit konfigurationenarbejde. Hvis du vil ændre startside for Rollecenter, kan du se Sådan ændres rollecentre. Vælg profil-id'et for RapidStart.

Det første trin i at udarbejde en konfigurationspakke er at vælge en virksomhed, du allerede har oprettet og ændret, så den passer til de fleste af dine løsningsbehov. Denne virksomhed tjener som udgangspunkt for konfiguration af arbejde på nye selskaber. I regnearket skal du angive de tabeller, du ønsker, at din konfiguration skal styre og håndtere. Da de fleste tabeller i Microsoft Dynamics NAV har relationer og afhængigheder af andre tabeller, skal du også medtage disse relaterede tabeller efter behov. Sammen fungerer disse tabeller som den struktur, du opbygger en ny virksomhed omkring. Efterfølgende trin kan hjælpe dig med at pakke og derefter installere din konfiguration.

Som en hjælp til at registrere og gennemse dit arbejde, skal du bruge Faktaboks om konfig.pakketabel til at se oplysninger om poster. Brug Faktaboks om konfig. relaterede tabeller til at overvåge tabelrelationer.

Følgende procedurer viser, hvordan du tilføjer og tilpasser tabeloplysninger for din konfiguration.

Åbne konfigurationsregnearket

1. I Microsoft Dynamics NAV Windows-klient skal du åbne den virksomhed, der er udgangspunkt for konfigurationen og derefter åbne dens rollecenterstartside for RapidStart-tjenester.

2. I feltet Søg skal du indtaste Konfigurationsregneark og derefter vælge det relaterede link.

Regnearksvinduet åbnes.

Føje en tabel til regnearket

1. Gå til fanen Startside, hvor du i gruppen Administrer skal vælge Rediger Liste.

2. Markér den første linje i konfigurationsregnearket.

3. I feltet Linjetype skal du vælge Tabel.

4. Vælg den tabel, du vil føje til din konfiguration, i feltet Tabel-id.

5. Angiv det side-id, der er knyttet til tabellen, i feltet Side-id. For standardtabeller af typen Microsoft Dynamics NAV angives denne værdi automatisk. For brugerdefinerede tabeller skal du angive id'et.

6. I feltet Reference skal du angive en URL-adresse på en side, der indeholder oplysninger om bedste praksis eller instruktioner i, hvordan du skal konfigurere tabellen.

7. Hvis du vil tilføje relaterede tabeller skal du under fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælge Hent relaterede tabeller.

8. Hvis du vil redigere den resulterende liste over tabeller, skal du markere en tabel, du vil fjerne, og under fanen Start vælge Slet.

9. Gentag trinnet for hver tabel, som du ønsker at føje til konfigurationen.

Tilføje flere tabeller til konfigurationsregnearket

1. Under fanen Handlinger i gruppen Funktioner skal du vælge Hent tabeller. Kørselsvinduet Hent konfig.tabeller åbner.

I oversigtspanelet Indstillinger skal du angive de tabeltyper, du vil føje til konfigurationen. Den følgende tabel beskriver indstillingerne.

Indstilling Beskrivelse

Medtag kun med data

Markér afkrydsningsfeltet for kun at medtage de tabeller, der indeholder data. F.eks. vil du måske medtage en tabel, der definerer de typiske betalingsbetingelser, som din løsning understøtter.

Medtag relaterede tabeller

Markér afkrydsningsfeltet for at medtage alle relaterede tabeller. Se trin 3 i denne procedure for at tilføje et undersæt af relaterede tabeller.

Medtag dimensionstabeller

Markér afkrydsningsfeltet for at medtage dimensionstabeller.

Medtag kun licenserede tabeller

Markér afkrydsningsfeltet for kun at medtage de tabeller, som den licens, som du opretter regnearket under, giver dig adgang til.

2. I oversigtspanelet Objekt kan du efter behov angive filtre for at angive de tabeltyper, du vil medtage eller udelade.

3. Vælg knappen OK. Microsoft Dynamics NAV-tabeller føjes til regnearket. Hver post på listen har linjetypen Tabel.

4. Du kan føje tabeller til det regneark, der er relateret til en tabel, du har valgt. Gennemgå oplysningerne i faktaboksen Relaterede tabeller for at se, om der mangler tabeller. Hvis du vil føje relaterede tabeller til en bestemt tabel, skal du markere tabellen på listen og under fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælge Hent relaterede tabeller.

5. Du kan også fjerne tabeller. Hvis du vil redigere den resulterende liste over tabeller, skal du markere en tabel, du vil fjerne, og under fanen Start vælge Slet.

Brug den næste procedure til at angive, hvilke tabelfelter der skal medtages. Når du har foretaget denne specifikation, kan du eksportere tabellen til Excel og bruge tabelstrukturen som en skabelon for indsamling af debitordata. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes en konfigurationsskabelon.

Angive et sæt felter og poster for en konfigurationstabel

1. Vælg en tabel på listen over konfigurationstabeller, og vælg Rediger liste i gruppen Administrer under fanen Start.

2. Vælg en tabel, som du vil angive feltoplysninger for, og vælg Felter i gruppen Vis under fanen Handlinger.

Markér kun de felter, du vil medtage, og vælg Ryd inkluderede i gruppen Behandle under fanen Start. Hvis du vil tilføje alle felter, skal du vælge Angiv inkluderede.

Hvis du vil angive, at feltdata ikke skal valideres, skal du fjerne markeringen af afkrydsningsfeltet Valider felt for feltet.

Vælg knappen OK.

3. Hvis du vil filtrere et bestemt sæt af poster, der skal medtages i konfigurationsregnearket, skal du under fanen Handlinger i gruppen Vis vælge Filtre. Angiv de ønskede filterværdier.

For at få yderligere oplysninger om a bestemt felt skal du markere feltet og derefter trykke på F1.

Du kan oprette funktionalitetsområder og tabelgrupper i regnearket for at sammensætte tilsvarende funktionalitet. F.eks. kan du i konfiguration af kontoplanen for din konfiguration beslutte at oprette en tabelgruppe af bogføringstabeller. Områder bruges typisk til at gruppere et sæt tabeller, der svarer til et funktionsområde. Hvert område kan indeholde grupper. En gruppe kan bruges til at arrangere tabeller, der sammen har en fælles betydning.

Følgende procedure beskriver, hvordan du tilføjer område- og gruppebetegnelser, når du har oprettet den første liste over tabeller. Når du har tilføjet disse kategorier, kan du fortsætte med at tilføje og redigere din liste over tabeller.

Kategorisere og gruppere funktionalitet i regnearket

1. I begyndelsen af et område indsættes en ny linje i regnearket.

2. I feltet Linjetype skal du vælge Område. Indtast et navn til området i feltet Navn.

3. I begyndelsen af en tabelgruppering skal du indsætte en ny linje i regnearket.

4. I feltet Linjetype skal du vælge Gruppe. Indtast et navn til området i feltet Navn. Gruppenavnet indrykkes automatisk.

5. Hvis du vil flytte tabeller til den relevante kategori, skal du under fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælge en tabel, der skal flyttes. Vælg Flyt op eller Flyt ned. Du kan også slette en kladdelinje og indsætte tabellen igen på den krævede placering.

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du bruger kategorier effektivt, ved at se Linjetype.

Nogle Microsoft Dynamics NAV-tabeller, der er standard, og dataene i dem vil sandsynligvis ikke blive ændret fra implementering til implementering. Som en følge deraf kan du for at hjælpe din kunde fjerne disse tabeller fra regnearket, efter du har inkluderet dem i konfigurationspakken. Så snart tabellerne er tilføjet, forbliver de en del af konfigurationspakken.

Fjerne en standardtabel i regnearket

1. Når du har føjet alle de nødvendige tabeller til en konfigurationspakke, kan du bestemme, hvilke tabeller der ikke kræver kundens opmærksomhed.

2. Markér tabellerne, og slet dem derefter.

Bemærk
    Tabellerne forbliver i pakken.