Du kan oprette en ny dataskabelon, hvis standardskabelonerne ikke opfylder din nye virksomheds behov. Hvis du vil oprette mere end én, kan du med fordel vedtage en navngivningskonvention for feltet Kode.

Oprette en dataskabelon

Hver skabelon består af et hoved og linjer. Når du opretter en skabelon, kan du angive, hvilke felter der altid skal anvendes til data af en bestemt type. Opret f.eks. forskellige debitorskabeloner for at anvende forskellige debitortyper. Når du opretter debitoren ved hjælp af en skabelon, kan du bruge skabelondata til på forhånd at udfylde visse felter.

Sådan oprettes dataskabelonhovedet

1. Åbn vinduet Konfig. skabelonoversigt.

2. Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny.

3. Angiv et entydigt id til skabelongruppen i feltet Kode.

4. Skriv en beskrivelse af sagsopgaven i feltet Beskrivelse.

5. Angiv den tabel, skabelonen gælder for, i feltet Tabel-id. Feltet Tabelnavn udfyldes automatisk, når feltet Tabel-id indstilles.

Sådan oprettes en dataskabelonlinje

1. I oversigtspanelet Linje skal du på den første linje vælge feltet Feltnavn. Vinduet Feltoversigt viser listen over felter i tabellen.

2. Vælg et felt, og vælg derefter knappen OK. Feltet Felttitel udfyldes med feltnavnet.

3. Angiv en passende værdi i feltet Standardværdi. I nogle tilfælde vil du måske bruge en værdi, der ikke er en værdi, der er tilgængelig i databasen. Hvis det er tilfældet, kan du markere afkrydsningsfeltet Spring relationskontrol over for at gøre det muligt at anvende data uden fejl.

Tip
    Da feltet Standardværdi ikke har opslag til de tilsvarende Microsoft Dynamics NAV-feltindstillinger, skal du kopiere den ønskede værdi fra den relaterede side og indsætte den i skabelonen.

4. Markér afkrydsningsfeltet Obligatorisk. Afkrydsningsfeltet er kun til orientering. Det fortæller dig, at der skal angives oplysninger i feltet af brugeren, men der gennemtvinges ingen forretningslogik. Du kan f.eks. ikke fakturere og bogføre en ordre, hvis du ikke har konfigureret bogføringsgrupper. Da bogføringsgrupper er påkrævede, kan du markere afkrydsningsfeltet Obligatorisk for disse felter.

5. Angiv nødvendige oplysninger om feltet i feltet Reference.

6. Vælg knappen OK.

Udlæse til en skabelon i Excel

Du kan hurtigt oprette en Excel-projektmappe, der skal fungere som en skabelon, der er baseret på strukturen i en eksisterende databasetabel. Derefter kan du bruge skabelonen til at indsamle debitordata i et ensartet format til senere import i Microsoft Dynamics NAV.

Sådan udlæses til en skabelon

1. Åbn konfigurationsregnearket.

2. Tilføj en tabel på listen, eller vælg en eksisterende tabel.

3. Definer felterne fra den tabel, du vil medtage i skabelonen. Du kan finde flere oplysninger i Sådan administreres virksomhedskonfigurationen i et regneark.

4. Vælg Udlæs til skabelon i gruppen Excel under fanen Startside.

5. Navngiv og gem .xlsx-filen. Excel-projektmappen åbnes automatisk.

Du kan nu angive debitordata i Excel-regnearket. Hvis du har eksporteret flere tabeller, placeres hver tabel i et separat regneark. Gem projektmappen, før du fortsætter med den næste procedure.

Bemærk
Følgende fejl kan opstå, når du kører en engelsk version af Excel, men har internationale indstillinger konfigureret for et ikke-engelsk sprog:

Gammelt format eller ugyldig bibliotekstype.

Hvis du vil afhjælpe denne fejl, skal du sikre dig, at sprogpakken for det ikke-engelske sprog er installeret. Yderligere oplysninger finder du i Vidensbaseartikel 320369: Fejlen "Gammelt format eller ugyldig bibliotekstype" ved automatisering af Excel.

Importere fra en skabelon

1. Åbn konfigurationsregnearket.

2. Vælg Indlæs fra skabelon i gruppen Excel under fanen Startside.

3. Naviger til det skabelonregneark, du har oprettet. Vælg Åbn.

4. Hvis du vil tilføje de debitordata, som du har indsamlet til databasen, skal du under fanen Start i gruppen Behandle vælge Anvend data.

Når du anvender data fra en skabelon i Excel til en tabel, der også har en konfigurationsskabelon tilknyttet i konfigurationspakken, anvendes standardfeltværdierne fra konfigurationsskabelonen også.

Enhver post, hvis data anvendes på denne måde, er fuldført, da den består af data, der er angivet af brugeren i Excel, plus de standardværdier, der er angivet af konfigurationsskabelonen.