Du kan importere og eksportere budgetter ved brug af kørslen Indlæs budget fra Excel og kørslen Udlæs budget til Excel.

Du kan f.eks. eksportere budgetposter og behandle dataene i Microsoft Excel. Du kan derefter importere de ændrede data.

Sådan eksporteres et budget

1. I feltet Søg skal du indtaste Finansbudgetter og derefter vælge det relaterede link.

2. Vælg et budget. Under fanen Startside i gruppen Behandl skal du vælge Rediger budget.

3. I oversigtspanelet Filtre i feltet Finanskontofilter skal du vælge finanskontoen.

4. Vælg Eksporter til Excel i gruppen Excel under fanen Startside.

5. I vinduet Udlæs budget til Excel i oversigtspanelet Indstillinger skal du udfylde felterne som beskrevet i følgende tabel.

Felt Beskrivelse

Startdato

Den startdato, der skal medtages i budgettet.

Antal perioder

Antallet af regnskabsperioder.

Periodelængde

Længden af regnskabsperioder for budgettet.

Kolonnedimensioner

Du kan også angive de dimensioner, der skal med i rapporten.

Bemærk
    Hvis du har angivet filtre for dimensioner i oversigtspanelet Finansbudgetpost, skal du altid angive de samme dimensioner i feltet Kolonnedimensioner i oversigtspanelet Indstillinger. Dimensionsoplysningerne går tabt, når du importerer fra Microsoft Excel, hvis du ikke angiver de samme dimensioner.

Medtag sammentæl.formler

Vælg at inkludere sammentællingsformlerne i Microsoft Excel.

6. I oversigtspanelet Finansbudgetpost skal du vælge de relevante filtre.

7. Vælg knappen OK.

Dataene, som du angav, eksporteres til Microsoft Excel.

Sådan importeres et budget

1. I feltet Søg skal du indtaste Finansbudgetter og derefter vælge det relaterede link.

2. Vælg et budget. Under fanen Startside i gruppen Behandl skal du vælge Rediger budget.

3. I oversigtspanelet Budgetmatrix skal du vælge matrixen.

4. I oversigtspanelet Filtre i feltet Finanskontofilter skal du vælge finanskontoen.

5. Vælg Importér fra Excel i gruppen Excel under fanen Startside.

6. I vinduet Indlæs budget fra Excel i oversigtspanelet Indstillinger skal du udfylde felterne som beskrevet i følgende tabel.

Felt Beskrivelse

Budgetnavn

Budgettet, som posterne skal importeres i i sektionen Indlæs til.

Indstilling

Erstat poster - Til at erstatte poster i Microsoft Dynamics NAV med budgetposterne fra Microsoft Excel i sektionen Indlæs til.

-eller-

Tilføj poster - Til at føje budgetposterne fra Microsoft Excel til Microsoft Dynamics NAV i sektionen Indlæs til.

Beskrivelse

Beskrivelsen for de indlæste budgetposter i sektionen Indlæs til.

7. Vælg knappen OK.

8. I det vindue, som vises, skal du angive den fil, du vil importere.