Du kan have brug for at sende en kunde en kreditnota med en prisreduktion, hvis kunden har modtaget en let beskadiget vare eller modtaget varerne for sent.

Du kan bogføre den reducerede pris som et varegebyr i en kreditnota eller returvareordre og tildele den til den bogførte levering.

Følgende procedure beskriver, hvordan du bogfører et salgsnedslag fra en salgskreditnota. Du kan også følge samme procedure for at bogføre et salgsnedslag fra et salgsreturvareordre.

Sådan oprettes et salgsnedslag

1. I feltet Søg skal du angive Kreditnotaer og derefter vælge det relaterede link.

2. Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny.

3. Udfyld hovedet på kreditnotaen med de relevante oplysninger om den kunde, som du vil give salgsdekorten til.

4. Marker Gebyr (vare) i feltet Type på oversigtspanelet Linjer.

5. Marker det relevante varegebyrnummer i feltet Nr..

Du skal evt. oprette en særligt varegebyrnummer, der dækker salgsdekorten.

6. Angiv 1 i feltet Antal.

7. Angiv beløbet på salgsdekorten i feltet Salgspris.

8. Tildel salgsnedslaget som et varegebyr på varerne i den bogførte leverance. Du kan finde flere oplysninger i Sådan tildeles varegebyrer til salgsdokumenter. Gå tilbage til kreditnotavinduet, når du har tildelt nedslaget.

Sådan bogføres et salgsnedslag

1. Vælg Bogfør i gruppen Bogføring under fanen Handlinger i vinduet Salgskreditnota.

Hvis du vil udskrive kreditnotaen samtidig med, at du bogfører den, skal du vælge Bogfør og udskriv i stedet.

2. Vælg knappen Ja, eller hvis du bogfører en returordre, skal du vælge Modtag og fakturer, og derefter klikke på knappen OK.