Det er muligt at angive varegebyrer, f.eks. for fragt og ekspedition, på et salgssbilag og knytte dem til de varer, som de vedrører.

Varegebyret kan angives i programmet på en separat faktura eller i et salgsdokument, hvor de varer, varegebyret har forbindelse til, vises.

Hvis du vil knytte et varegebyr til allerede bogførte leverancer, skal du bruge funktionen Hent salgsleverancelinjer.

Sådan hentes leverancelinjer for varegebyrer

1. Åbn det salgsdokument, du vil tildele varegebyret. Marker linjen med varegebyret.

2. I oversigtspanelet Linjer skal du vælge Handlinger, Linje og derefter vælge Varegebyrtildeling for at åbne vinduet Varegebyrtildeling (salg).

3. Under fanen Handlinger i gruppen Funktioner skal du vælge Hent salgsleverancelinjer.

Vinduet Salgsleverancelinjer åbnes og en oversigt over alle bogførte leverancelinjer vises.

4. På listen over bogførte leverancer skal du markere de linjer i oversigten, som du vil tildele varegebyret til, og klik derefter på knappen OK.

5. I vinduet Varegebyrtildeling (salg) skal du vælge knappen OK for at tildele varegebyret til salgsbilag.