Microsoft Dynamics NAV indeholder flere batchjob, der kan hjælpe dig med at overføre ældre kontosaldi til en nylig konfigureret virksomhed. Du kan nemt overføre disse data til debitorkladden, kreditorkladden, varekladden og finanskladden. Det første trin er at oprette en konfigurationspakke, der omfatter konfigurationstabellerne for disse kladder. I følgende procedure antages det, at dette trin er udført. Proceduren beskriver de efterfølgende trin, som omfatter anvendelse af den pakke, der leveres af en partner.

Før du begynder, skal du sørge for, at du er på siden RapidStart Services-rollecenter. Det indeholder den korrekte kontekst til dit konfigurationenarbejde. Hvis du vil ændre startside for Rollecenter, kan du se Sådan ændres rollecentre. Vælg profil-id'et for RapidStart.

Udligne posterne i en kladde til en ny virksomhed

1. Konfigurer en ny virksomhed, og anvend en konfigurationspakke på den. Du kan finde flere oplysninger i Sådan konfigureres en virksomhed med guiden RapidStart.

Den nye virksomhed indeholder ikke oplysninger om kladdeprimosaldi.

2. Åbn konfigurationsregnearket, og importér eksisterende data om debitorer, varer, kreditorer og regnskabet. Du kan finde flere oplysninger i Sådan overflyttes debitordata og Sådan importeres debitordata.

3. Under fanen Rapport i gruppen Opret skal du vælge et relevant batchjob, f.eks. Opret kladdelinjer.

Udfyld oversigtspanelet Indstillinger, og angiv filtre efter behov. Skriv f.eks. et navn i feltet Kladdetype.

Vælg knappen OK. Posterne er nu i kladden, men beløbene er tomme.

4. Eksportér kladdetabellen til Excel, og angiv manuelt bogførings- og modkontooplysninger fra ældre data. Importér og anvend tabeloplysningerne i den nye virksomhed. Kladdelinjerne er klar til bogføring.

5. I konfigurationsregnearket skal du vælge kladdelinjetabellen og under fanen Handlinger i gruppen Vis vælge Databasedata.

6. Gennemgå oplysningerne, og vælg derefter Bogfør i gruppen Behandle under fanen Start.

7. Gentag trinene for at importere og bogføre forskellige finanskonti.

Du kan bruge denne procedure til at importere kladdeoplysninger for hver enkelt kladdetype.