Du kan oprette opgaver for alle kontaktrelaterede aktiviteter, som skal tildeles til sælgere eller indkøbere. Du kan kun tildele opgaver til sælgere eller indkøbere.

Opgaver oprettes fra vinduet Opgaveliste. Vinduet Opgaveliste kan indeholde opgaver for kontakter, sælgere, kampagner eller team afhængigt af, hvor i programmet du åbner vinduet. Følgende procedure viser, hvordan du opretter en opgave fra kortet Kontakt.

Sådan oprettes en opgave

1. I feltet Søg skal du angive Kontakter og derefter vælge det relaterede link.

2. Marker den kontaktperson, du vil oprette opgaven til.

3. På fanen Naviger skal du i gruppen Kontakt vælge Opgaver.

4. I vinduet Opgaver skal du på fanen Hjem i gruppen Proces vælge Opret opgave. Guiden Opret opgave starter.

5. Udfyld felterne i det første vindue i guiden, og vælg derefter knappen Næste.

Feltet Beskrivelse er obligatorisk og skal udfyldes, før du kan vælge knappen Næste. Teksten i dette felt bruges som emnetekst til e-mail-invitationer. For en opgave af typen Møde skal du også udfylde felterne Starttidspunkt og Varighed, hvis opgaven ikke varer hele dagen.

6. Hvis opgaven er et møde, skal du vælge skabelonen til e-mail-invitationer og den ønskede sprogkode i det andet vindue i guiden. I feltet Vedhæftet fil vises det, om invitationen til opgaven indeholder en vedhæftet fil. Markér feltet for at se og redigere den vedhæftede fil. Vedhæftede filer er kun tilgængelige for deltagere af typen Kontakt.

7. I linjen Deltagerplanlægning skal du udfylde alle felterne for hver deltager.

Oplysningerne om en opgaveplanlægger kan ikke ændres eller slettes. Indstillingen Vis kalender er kun tilgængelig for deltagere af typen Sælger. Indstillingen Send invitation er kun tilgængelig for kontakter og sælgere, som har en e-mailadresse.

8. Hvis opgaven er af typen Blank eller Telefonopkald, skal du udfylde feltet Sælgerkode eller feltet Teamkode i det andet vindue i guiden, inden du kan vælge knappen Næste eller Udfør.

9. Udfyld derefter de andre relevante felter i følgende vinduer i guiden. Hvis opgaven er en tilbagevendende opgave, skal du udfylde felterne i det sidste vindue i guiden.

10. Vælg knappen Udfør, når du er færdig med at indtaste oplysninger.