Implementeringsprocessen begynder med Microsoft Dynamics NAV-partneren. Det er den partner, der er ansvarlig for at gennemtænke konfigurationsdetaljerne og oprettelse af en pakke, der let kan anvendes af en kunde. Før du opretter en ny virksomhed, skal du planlægge, hvordan den konfigureres. Du skal overveje grundlæggende konfigurationsdata og de datatyper, som din Microsoft Dynamics NAV-løsning kræver. Du kan samle alle disse oplysninger i konfigurationspakker.

RapidStart Services til Microsoft Dynamics NAV giver dig også de værktøjer, du skal bruge til at overflytte ældre data til tabeller i Microsoft Dynamics NAV. Eksempler på typer af data, som du vil overflytte, omfatter oplysninger om eksisterende debitorer og kreditorer.

Vi anbefaler, at du opretter konfigurationspakker med de fleste af de konfigurationstabeller, som allerede udfyldt, så kunder behøver kun at ændre nogle få indstillinger, når pakken er installeret. Når du f.eks. opretter en ny virksomhed, udfyldes tabel 308, Nummerserie, og tabel 309, Nummerserielinje, med et sæt nummerserie og starttal. De tilsvarende Nummerserie-felter i opsætningstabellerne udfyldes også automatisk. Du behøver ikke at indtaste nummerserier og andre grundlæggende opsætningsdata. Du kan også manuelt ændre alle standarddata, der bruges med RapidStart-tjenester ved at bruge konfigurationsregnearket.

Konfigurationspakkerne bygger på en forudkonfigureret virksomhed. Når du har konfigureret en virksomhed, der opfylder dine behov, kan du oprette en konfigurationspakke, der indeholder relevante data fra denne virksomhed. Du kan derefter oprette en ny virksomhed, der skal konfigureres på samme måde.

Som en hjælp til at importere masterdata, f.eks. debitor- og kreditoroplysninger, kan du bruge konfigurationsskabeloner. Konfigurationsskabeloner indeholder et sæt standardindstillinger, der automatisk tildeles de poster, der importeres til Microsoft Dynamics NAV.

I følgende tabel beskrives serien af opgaver med hyperlinks til emner, hvor de beskrives. Disse opgaver vises i den rækkefølge, som de generelt udføres i.

For atSkal du se

Planlæg en konfiguration.

Sådan administreres virksomhedskonfigurationen i et regneark

Opret en konfigurationspakke.

Sådan oprettes en konfigurationspakke

Indsaml og kategoriser de oplysninger, du vil bruge til at konfigurere et nyt firma, og arranger tabeller på en logisk måde i vinduet Konfigurationskladde.

Sådan tilpasses en pakke eller et regneark

Tildel dine definerede tabeller til konfigurationspakker i vinduet Konfigurationskladde.

Sådan tildeles en konfigurationspakke

Rediger konfigurationsdata.

Sådan gennemgås og tilpasses de eksisterende databasedata

Rediger tilladelsessæt med standardtilladelser ved hjælp RapidStart-tjenester.

Fremgangsmåde: Arbejde med BASIC-tilladelsessættet

Opret en ny virksomhed, og kopiér data til et produktionsmiljø.

Sådan kopieres data fra testmiljø til et produktionsmiljø