Viser den momsberegningstype, der vil blive brugt automatisk, når denne post bogføres.

Feltet udfyldes automatisk ved at bruge tabellen Opsætning af momsbogf.

Klik på feltet for at se disponible indstillinger.

Indstilling Beskrivelse

Normal moms

Med denne funktion beregnes momsen for varer på denne linje, og der oprettes en momspost med beløbet.

Modtagermoms

Denne indstilling bruges, når du handler med andre lande/områder inden for EU, og køberen skal beregne moms og afregne moms med skattemyndighederne.

Husk også at udfylde feltet Modtagermomskonto. Denne indstilling påvirker ikke virksomhedens regnskab. Når du sælger varer med modtagermoms, skal du hverken beregne eller tilbageholde moms. Når du køber varer, beregner programmet momsbeløbet og debiterer købsmomskontoen og krediterer modtagermomskontoen.

Momskorrektion

Denne indstilling bruges, når det beløb, der skal bogføres, udelukkende består af moms. Funktionen kan f.eks. være nyttig, når du laver en rettelsespost for at rette en fejlagtig momsberegning.

Moms

Denne indstilling bruges, hvis der skal beregnes US sales tax i stedet for moms.