Angiver om kladdelinjen skal udlignes med et i forvejen bogført dokument. Hvis det er tilfældet, skal du indsætte nummeret på det dokument, der skal udlignes her.

Feltet bruges kun, hvis kontotypen er debitor eller kreditor.

Vigtigt
Hvis kladdelinjen skal udlignes med mere end én post samtidig, skal du bruge funktionen Angiv udlignings-id i stedet for dette felt. Denne funktion bruger ikke feltet Udligningsbilagstype eller feltet Udligningsbilagsnr., men bruger i stedet feltet Udlignings-id.

Du udligner en kladdelinje, f.eks. hvis en kreditnota skal udligne en bogført faktura, eller hvis en faktura skal udligne en acontobetaling.

Klik på feltet for at se åbne poster.

Vigtigt
Hvis du vælger et bilagsnummer fra oversigten, bliver feltet Udligningsbilagstype udfyldt automatisk.

Hvis du angiver bilagsnummeret direkte, skal du også vælge Udligningsbilagstype. Ellers vil programmet søge efter et bilagsnummer, hvor der ikke er angivet en type.

Hvis feltet Beløb indeholder 0, når du udfylder felterne Udligningsbilagstype og Udligningsbilagsnr., udfyldes feltet Beløb automatisk. Det indtastede beløb bliver:

Det samlede beløb for det bilag, du anvender, minus eventuel kontantrabat. Der tages ikke højde for betalingstolerance.

Du kan finde flere oplysninger om applikationen under Udlign debitorposter.