Viser valutakoden for beløbene på kladdelinjen.

For debitorer og kreditorer henter programmet automatisk standardvalutakoden fra tabellen Debitor eller Kreditor, når Kontonr. er udfyldt. Hvis der ikke er en angivet en valutakode for betalingsbetingelser på debitor- eller kreditorkortet, er feltet tomt. Du kan ændre valutakoden, hvis du vil bruge en anden valuta end debitorens eller kreditorens.

Det beløb, du indtaster i feltet Beløb på kladdelinjen, angives i den valuta, der er repræsenteret ved koden. Valutakoden og bogføringsdatoen på kladdelinjen bruges til at finde den relevante valutakurs i tabellen Valutakurs. Det bliver så den valutakurs, som vil blive brugt ved omregning af beløb på kladdelinjerne til RV og/eller den ekstra rapporteringsvaluta.

Vigtigt
Ved bogføring til en debitor- eller kreditorkonto på en kladdelinje skal valutakoderne være ens for debitor/kreditorkontoen og bankkontoen, hvis du bruger en bankkonto i feltet Kontonr. eller i feltet Modkonto.

For at se de eksisterende valuta i tabellen Valuta skal du klikke på feltet.

Du kan ændre valutakursen ved at klikke på feltet.