Definerer et antal varer, der skal være på lager for at være forberedt på svingninger i udbud og efterspørgsel under leveringstiden for genopfyldning af varen.

Flere oplysninger

Feltet Sikkerhedslager anvendes på følgende måde til planlægningsberegninger, når planlagt disponibel balance er under sikkerhedslager:

  • Der oprettes et ordreforslag, som er planlagt bagud fra den behovsdato, der var årsag til underskuddet i den planlagte disponible balance.
  • Antallet i ordreforslaget hæver som minimum den planlagte disponible balance til det niveau, der er angivet i feltet Sikkerhedslager.
    Bemærk
    Det endelige antal i ordreforslaget skal måske reguleres yderligere på grund af yderligere krav i intervallet, virkningen på genbestillingsmetoden og felterne til ændring af antal Min. ordrestørrelse, Maks. ordrestørrelse og Oprundingsfaktor.

Antallet for sikkerhedslager skal altid ligge under genbestillingspunktet.

Hvis feltet er tomt, angives antallet for sikkerhedslageret for varen til nul. Hvis du angiver et negativt tal i feltet, ignoreres værdien.

Selvom der er oprettet sikkerhedslager for at kompensere for udsving, kan planlægningssystemet bruge dette til at opfylde en efterspørgsel som ellers ikke kunne opfyldes på forfaldsdatoen. I dette tilfælde, vil planlægningssystemet sikre, at sikkerhedslageret hurtigt fyldes igen ved rent undtagelsesvis at foreslå en forsyningsordre den dag, hvor sikkerhedslageret opbruges. Denne planlægningslinje viser en undtagelsesadvarsel, som forklarer, at sikkerhedslageret er blevet helt eller delvist opbrugt og derfor skal fyldes igen.

Tip

Se også