Diagrammet over omkostningstyper ligner kontoplanen i regnskabet. Du kan angive diagrammet over omkostningstyper på følgende måder:

Sådan overføres finanskontoplanen til diagrammet over omkostningstyper

1. I feltet Søg skal du indtaste Omkostningstyper og derefter vælge det relaterede link.

2. I menuen Handlinger i gruppen Funktioner skal du vælge Få omkostningstyper fra kontoplanen. I dialogboksen skal du trykke på knappen Ja for at bekræfte overførslen. Funktionen bruger kontoplanen til at oprette et diagram over omkostningstyper

Diagrammet over omkostningstyper indeholder nu alle resultatopgørelseskonti i regnskabet og omfatter overskrifter og subtotaler. Du kan ændre diagrammet over omkostningstyper, hvis det er nødvendigt. For eksempel kan du slette dobbelte omkostningstyper.

Vigtigt
Funktionen Registrer omkostningstyper i kontoplanen opdaterer forholdet mellem kontoplanen og diagrammet over omkostningstyper. Feltet Nummer udfyldes og bekræftes for at sikre, at hver finanskonto kun er relateret til én kostpristype. Funktionen kører automatisk, før den overfører finansposter til omkostningsregnskabet.

Sådan oprettes nye omkostningstyper i vinduet Omkostningstyper

1. Åbn vinduet Omkostningstyper i redigeringstilstand.

2. Udfyld felterne som beskrevet i følgende tabel.

Bemærk
    Du kan oprette og vedligeholde omkostningstyper enten i vinduet Omkostningstypekorteller i vinduet Omkostningstyper. I denne procedure opretter du omkostningstyper i vinduet Omkostningstyper.

Felt Beskrivelse

Nummer

Angiv omkostningstypenummeret. Alle omkostningstyper skal have et nummer.

Navn

Angiv omkostningstypenavnet.

Type

Angiv formålet med omkostningstypen. Kun omkostningstypeindstillingen angiver en omkostningstype, som du kan bogføre til. De andre typer bruges til at oprette totaler og overskrifter. For linjetyper af typen Total skal du udfylde feltet Sammentælling. For linjetyper af typen Til-sumudfyldes dette felt automatisk, når du bruger funktionen Indryk omkostningstyper.

Finanskontointerval

Angiv finanskontoområdet.

Omkostningsstedskode

Angiv omkostningsstedskoden.

Omkostningsemnekode

Angiv omkostningsobjektkoden.

Saml poster

Vælg indstillingen, så den tillader, at finansposter bogføres enkeltvis eller bogføres som en kombineret bogføring for en bestemt dag eller måned.

3. Når du har oprettet alle omkostningstyper på fanen Startside i gruppen Behandl, skal du vælge Indryk omkostningstyper. I dialogboksen skal du trykke på knappen Ja.

4. Sammenkæd den nye pristype til den tilsvarende finanskonto.

Vigtigt
Hvis du har angivet definitioner i feltet Sammentælling for linjetypen Til-sum, før du kører funktionen Indryk omkostningstyper, skal du angive definitionerne igen, fordi funktionen overskriver værdierne i alle felter af typen Til-sum.

Sådan opdateres omkostningstyper

1. I vinduet Konfiguration af omkostningsregnskab skal du vælge, om du ønsker, at diagrammet over omkostningstyper automatisk opdateres, når kontoplanen ændres.

2. Du kan vælge mellem følgende indstillinger i feltet Opdater finanskonto.

• Ingen justering der er ingen tilsvarende ændring i diagrammet over omkostningstyper, når du ændrer kontoplanen.
    • Automatisk - en tilsvarende ændring foretages i diagrammet over omkostningstyper, når du ændrer kontoplanen.
    • Spørg - der vises en meddelelse, hvor du bliver spurgt, om du vil foretage en tilsvarende ændring i diagrammet typer omkostninger, når du ændrer kontoplanen.