Når du har oprettet kladdelinjer, som du ved, at du sandsynligvis skal oprette igen senere, kan du gemme dem som en standardkladde, inden du bogfører kladden.

Bemærk
Følgende procedure beskriver varekladden, men oplysningerne gælder også for finanskladden.

Sådan gemmes en standardkladde

1. I feltet Søg skal du indtaste Varekladde og derefter vælge det relaterede link.

2. Indsæt en eller flere kladdelinjer.

3. Vælg de kladdelinjer, der skal genbruges.

4. På fanen Handlinger skal du i gruppen Funktioner vælge Gem som standardkladde.

I vinduet Gem som standardvarekladde skal du definere en ny eller eksisterende standardvarekladde, som linjerne skal gemmes i:

1. Angiv i feltet Kode en kode, der betegner den standardvarekladde, du vil gemme.
      Hvis du allerede har oprettet en eller flere standardvarekladder og vil erstatte en af dem med det nye sæt varekladdelinjer, skal du vælge den ønskede kode i feltet Kode.
    2. Vælg knappen OK for at bekræfte, at du vil overskrive den eksisterende standardvarekladde og erstatte alt indholdet.
  5. Skriv en tekst i feltet Beskrivelse, som angiver formålet med standardvarekladden.

6. Vælg feltet Gem pris, hvis værdierne i feltet Pris skal gemmes for standardvarekladden.

7. Vælg feltet Gem antal, hvis værdierne i feltet Antal skal gemmes.

8. Vælg knappen OK for at gemme standardvarekladden.

Når du har gemt standardvarekladden, vises vinduet Varekladde, så du kan bogføre varekladden. Nu kan du hurtigt oprette varekladden, næste gang du har brug for at bogføre de samme eller lignende linjer.