Det kan eventuelt blive nødvendigt at omstrukturere lagerstedet med nye placeringskoder og nye karakteristika for placeringer.

Sådanne omstruktureringer foretages som regel sjældent, men der kan opstå situationer, hvor det er nødvendigt med en omklassificering for at opnå en mere effektiv forretningsgang. Eksempler:

1. Lageret går over til at bruge et ADCS-system (Automatic Data Capture System), hvor der skal benyttes nye placeringskoder, som kan registreres med håndholdt udstyr.
  2. Der indføres et nyt hyldesystem på lagerstedet, som giver nye muligheder for opbevaring.
  3. Virksomheden indfører et nyt varesortiment og flytter lageret til en ny mere velegnet lokation.

Hvis lagerstedet er sat op til at benytte placeringer, men ikke styret læg-på-lager og pluk, skal du omstrukturere lagerstedet ved at oprette nye placeringer, som du vil benytte fremover.

Sådan omstruktureres et grundlæggende lager, der kun bruger placeringer

1. Indtast Lokationer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. På oversigtspanelet Lagersted skal du angive feltet Standardplacering til Sidst anv. placering.

3. Flyt alt indhold fra de nuværende placeringer til de nye placeringer, du lige har oprettet.

1. I feltet Søg skal du angive Vareomposteringskladde og derefter vælge det relaterede link.
    2. Vælg en kladdelinje, og vælg derefter Hent placeringsindh. i gruppen Funktion under fanen Handlinger.
    3. I oversigtspanelet Placeringsindhold skal du angive filtre i felterne Lokationskode, Placeringskode og Varenr. for at angive det indhold, du vil flytte.
    4. Vælg knappen OK for at udfylde en kladdelinje.
    5. Vælg den placering, som varen skal flyttes til, i feltet Ny placeringskode.
    6. Gentag trin b til e for alt placeringsindhold, du vil flytte.
    7. På fanen Handlinger i gruppen Bogføring vælger du Bogfør.

Du har nu tømt de placeringer, hvor varerne plejede at være. Standardplaceringerne for varerne er nu ændret til de nye placeringer.

Sådan omstruktureres et avanceret lager, hvor der bruges styret læg-på-lager og pluk

1. Opret de nye placeringer, der skal benyttes fremover. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes individuelle placeringer i placeringsoprettelseskladden.

2. Flyt alt indhold fra de nuværende placeringer til de nye placeringer, som du lige har oprettet.

1. I feltet Søg skal du angive Lageromposteringskladde og derefter vælge det relaterede link.
    2. Opret en linje for hver af de nuværende placeringer, for hvilke der ikke er tale om egentlig flytning af varer, i Lageromposteringskladde med den gamle placeringskode, Fra placeringskode, og den nye placeringskode, Til placeringskode.
    3. Hvis der er bevægelser, der omfatter fysisk flytning af varer, skal du bruge Bevægelseskladder til at oprette bevægelsesinstruktioner i stedet for at bruge omposteringskladden. Du kan finde flere oplysninger i Fremgangsmåde: Flytte varer i avanceret logistik.
  3. Når gamle placeringer er tømt, skal du genklassificere dem som type KK-placeringer for at sikre, at de ikke er inkluderet i vareforløb.

1. Indtast Lokationer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.
    2. Marker linjen med placeringen, og vælg derefter Placeringer under fanen Naviger.
    3. I vinduet Placeringer i feltet Placeringstypekode skal du angive KK for hver af gamle placeringer, som du slettede indholdet af i trin 3 i den foregående fremgangsmåde.

Du har nu fjernet placeringerne fra lagerstedet og omposteret dem som KK-placeringer. KK-placeringer har ingen af aktivitetsfelterne i vinduet Placeringstyper valgt og tages derfor ikke i betragtning af varestrømmen. Du kan finde flere oplysninger under Opsætning af placeringstyper.

Sådan slettes en placering

1. Indtast Lokationer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Vælg den lokation, hvor du vil slette placeringer. Vælg Placeringer under fanen Naviger i gruppen Lokation.

3. Marker linjerne for de placeringer, du vil slette.

4. Under fanen Startside i gruppen Administrer vælges Slet.

Hvis du klikker på knappen Ja, slettes placeringen og kan ikke længere bruges, men placeringskoden står stadig på alle lagerposterne.

Hvis du vil omdøbe en placering, så alle de tildelte poster også omdøbes, bl.a. placeringsindhold, lageraktivitetslinjer, registrerede lageraktivitetslinjer, lagerkladdelinjer, lagermodtagelseslinjer, bogførte lagermodtagelseslinjer, lagerleverancelinjer, bogførte lagerleverancelinjer og lagerposter, kan du gøre det i vinduet Placeringer.

Sådan omdøbes en placering, og sådan ændres placeringskoden i alle poster

1. Indtast Lokationer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Vælg den lokation, hvor du vil omdøbe en placering eller ændre placeringskoden, og under fanen Naviger i gruppen Lokation skal du vælge Placeringer.

3. Vælg den placering, du vil ændre, og angiv en nye placeringskode i feltet Kode.

4. Vælg knappen Ja.

Bemærk
Hvis du vælger Ja, og der er mange poster knyttet til placeringen, hvis du f.eks. ikke har slettet lagerdokumenter i lang tid, kan det tage nogen tid inden ændringen er gennemført. Derfor, hvis du bruger denne metode, kan du overveje at køre batchjobbet Slet registrerede lagerdokumenter, før du starter omdøbningsprocessen. Bemærk, at de dokumenter, der slettes i kørslen, kun omfatter læg-på-lager-aktiviteter, pluk og bevægelser.

Hvis du omdøber en modtagelses- eller en leveranceplacering, omdøbes alle de bogførte modtagelser eller leverancer, der henviser til den pågældende placering.