Hvis du bruger placeringer på en lokation, skal du med jævne mellemrum regulere mængden på en placering, når den registrerede mængde i systemet er unøjagtig på grund af forøgelse af eller svind på varelageret. Du kan bogføre en mængderegulering på en placering på to måder. Hvilken måde du vælger, afhænger af, om lokationen er sat op til at bruge styret læg-på-lager og pluk eller ej. De to måder beskrives nedenfor.

Justering af placering på grundlæggende lager, der kun bruger placeringer

Hvis du ikke bruger styret læg-på-lager og pluk på lokationen, kan du ændre mængden på en placering i vinduet Varekladde. Hvis du bogfører varekladden, reguleres mængden i vareposterne og de relaterede lagerposter.

Sådan bogføres justering af placering i grundlæggende lager, der kun bruger placeringer

1. I feltet Søg skal du indtaste Varekladde og derefter vælge det relaterede link.

2. Udfyld felterne på de enkelte kladdelinjer.

3. Bogfør kladdelinjer.

Regulering af placeringen i avancerede lagre, hvor der bruges styret læg-på-lager og pluk

Hvis du bruger styret læg-på-lager og pluk på lokationen, skal du bruge vinduet Lagerkladde til at udføre ekstraordinære ændringer af antallet på lagerplaceringerne. Du kan finde flere oplysninger i Fremgangsmåde: Registrere regulering af vareantal i lagervarekladder.

Når du registrerer disse forskelle, registreres de positive og negative reguleringsmængder i lagerreguleringsplaceringen, men mængderne bogføres ikke i vareregnskabet, før du bogfører indholdet for reguleringsplaceringen.

Bemærk
Posterne på reguleringsplaceringen kan stamme fra lagerkladden, lagerplaceringsopgørelseskladden, varekladden eller fra diverse dokumenter, der angiver ændringer i lagerbeholdningen. Du kan finde flere oplysninger i Regul.plac. (logistik).

Du skal med jævne mellemrum (som er fastsat af virksomheden) bogføre posterne fra lagerreguleringsplaceringen i varekladden. Nogle virksomheder bogfører reguleringer på varekladden hver dag, mens andre kan nøjes med at afstemme med længere mellemrum.

Sådan bogføres regulering af placeringen i avancerede lagre, hvor der bruges styret læg-på-lager og pluk

1. I feltet Søg skal du indtaste Varekladde og derefter vælge det relaterede link.

2. Udfyld felterne på de enkelte kladdelinjer.

3. Under fanen Handlinger i gruppen Funktion skal du vælge Beregn lagerregulering og udfylde filtrene efter behov i anmodningsvinduet. Justeringerne beregnes kun for de poster på reguleringsplaceringen, der opfylder filterkriterierne.

4. På oversigtspanelet Indstillinger skal du udfylde feltet Bilagsnr. med et tal, du indtaster manuelt. Da der ikke er defineret nogen nummerserie for kørslen, skal du bruge det nummereringssystem, der er sat op for lagerstedet. Du kan også indtaste dags dato efterfulgt af dine initialer.

5. Du kører Beregn lagerregulering ved at vælge knappen OK. De positive og negative justeringer lægges sammen for hver vare, og der oprettes linjer i varekladden for de varer, hvor summen er et positivt eller negativt antal.

6. Bogfør kladdelinjerne for at tilføje afvigelserne i varekladden. Varebeholdningen på lagerplaceringerne svarer nu præcist til beholdningen i varekladden.