Når du bruger fakturarabatter, bestemmer fakturabeløbet størrelsen af rabatten.

Du kan definere betingelserne for fakturarabat i fremmed valuta i forbindelse med udenlandske kreditorer.

Sådan faktureres køb med fakturarabat i fremmed valuta

1. I feltet Søg skal du angive Leverandører og derefter vælge det relaterede link.

2. Vælg en udenlandsk kreditor i vinduet Kreditorer. Under fanen Startside i gruppen Administrer skal du vælge Rediger.

3. Indtast en kode i feltet Fakturarabatkode i oversigtspanelet Fakturering.

4. Vælg Købsfaktura for at oprette en ny købsordre i gruppen Ny under fanen Startside. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes købsfakturaer.

5. Hvis du markerer afkrydsningsfeltet Beregn fakturarabat i vinduet Købsopsætning, beregnes rabatten automatisk, når du bogfører.

6. Vælg Beregn fakturarabat, og vælg derefter Ja i gruppen Funktioner i oversigtspanelet Handlinger.

7. Hvis du ønsker at få vist den samlede fakturarabat, skal du vælge Statistik i gruppen Faktura under fanen Naviger.

8. Klik i feltet Bogføringsdato, angiv en dato, og bogfør fakturaen.