Første trin i arbejdet med XBRL-funktionalitet er at indlæse taksonomien i din database. En taksonomi består af et eller flere skemaer og nogle linkbaser. Når du har indlæst både skemaer og linkbaserne og har knyttet linkbaserne til skemaet, kan du oprette linjer og knytte finanskontiene i kontoplanen til de tilsvarende taksonomilinjer.

Sådan indlæses taksonomier

1. I feltet Søg skal du indtaste XBRL-taksonomier og derefter vælge det relaterede link.

2. I vinduet XBRL-taksonomier skal du oprette en ny linje og indsætte navnet på og beskrivelsen af taksonomien.

3. På fanen Naviger i gruppen Taksonomi skal du vælge Skemaer og indsætte beskrivelsen af skemaet.

4. For at importere skemaet skal du i vinduet XBRL-skemaer på fanen Startside i gruppen Behandl vælge Importerer og derefter vælge en mappe og en XSD-fil. Vælg knappen Åbn.

5. For at importere linkbasen skal du i vinduet XBRL-skemaer på fanen Startside i gruppen Behandl vælge Linkbaser og derefter vælge en mappe og en XML-fil. Vælg knappen Åbn.

6. Du kan nu vælge at knytte linkbasen til skemaet. Gentag fremgangsmåden, indtil du har indlæst alle linkbaser.

7. På fanen Handlinger i gruppen Funktioner skal du vælge Anvend til taksonomi for at anvende linkbasen på skemaet.

Vigtigt
I stedet for at tilknytte linkbaserne enkeltvist efter indlæsningen, kan du vente, indtil du har indlæst alle linkbaserne og derefter tilknytte dem samtidig. Det gør du ved vælge knappen Nej, når du bliver spurgt, om du vil tilknytte den netop indlæste linkbase til skemaet. Marker derefter linjerne med de linkbaser, du vil anvende.