Når du er klar til at bogføre betalinger til dine kreditorer med brug af vinduet Udbetalingskladde, kan du eksportere en fil med betalingsoplysningerne på kladdelinjerne. Derefter kan du overføre filen til din elektroniske bank for at behandle de relaterede pengeoverførsler.

Bemærk
Den generiske version af Microsoft Dynamics NAV understøtter SEPA-overførsel. Flere andre former for elektronisk betaling understøttes i lokale versioner af Microsoft Dynamics NAV.

Bankbetalingsfilen eksporteres i det format, du vælger i feltet Format til eksport af betaling i vinduet Bankkontokort.

Bemærk
Hvis betalinger skal eksporteres til en fil, må afkrydsningsfeltet Eksternt bilagsnr. obl. i vinduet Købsopsætning ikke være markeret.

Sådan eksporteres betalingsfiler til banken

1. Indtast Udbetalingskladder i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Udfyld udbetalingskladdelinjer, f.eks. ved hjælp af funktionen Lav kreditorbetalingsforslag. Du kan finde flere oplysninger i Sådan udfyldes og bogføres finanskladder.

3. Når du har fuldført alle betalingskladdelinjer, skal du vælge Eksportér betalinger til fil i gruppen Bank under fanen Startside.

4. I vinduet Gem som skal du angive den placering, filen eksporteres til, og derefter vælge Gem.

Bankbetalingsfilen eksporteres til den placering, du angiver.