Du konfigurerer en momsklausul til at beskrive oplysninger om den moms, der skal anvendes. Oplysningerne kan være påkrævet som påbudt af myndighederne. Når du har konfigureret en momsklausul og tilknyttet den til en momsbogføringsgruppe, vises momsklausulen på alle udskrevne salgsdokumenter, der har momsbogføringsopsætningsgruppe, f.eks. en salgsfaktura.

Sådan konfigureres momsklausulkoder

1. I feltet Søg skal du skrive Momsklausuler og derefter vælge det relaterede link.

2. Vinduet Momsklausuler åbnes. På en ny linje i feltet Kode skal du indtaste en kode for klausulen. Denne kode bruges til at konfigurere en momsbogføringsgruppe.

3. I feltet Beskrivelse skal du angive den tekst, der skal vises på momsrelaterede dokumenter. I feltet Beskrivelse 2 skal du angive supplerende tekst, hvis det er nødvendigt. Teksten vises på en ny linje.

4. Under fanen Startside i gruppen Proces skal du vælge Opsætning.

5. Du kan oprette en ny momsbogføringsgruppe for importmoms i vinduet Opsætning af momsbogf.. Vælg Ny under fanen Startside.

Udfyld opsætningen ved at udfylde felterne på opsætningsskortet. I feltet Momsklausulkode skal du vælge en kode, du har konfigureret. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes en momsopsætningskombination.

6. Vælg knappen OK.

Sådan tildeles momsklausulskode til en bogføringsgruppe

1. I feltet Søg skal du skrive Momsbogf.opsætning og derefter vælge det relaterede link.

2. Vælg den bogføringsopsætning, du vil redigere, og vælg derefter fanen Startside, gruppen Administrer og derefter Rediger.

3. På oversigtspanelet Generelt i feltet Momsklausulkode skal du vælge en kode på listen.

4. Vælg knappen OK.