Du kan oprette en servicekontrakt manuelt eller ud fra et servicekontrakttilbud. Du kan bruge et servicekontrakttilbud som en forløber for en servicekontrakt, hvor din virksomhed giver kunden et tilbud og opnår kundens godkendelse, inden du kan konvertere det til en servicekontrakt. Proceduren for oprettelse af en servicekontrakt eller et servicekontrakttilbud er meget ens.

Sådan oprettes en servicekontrakt eller et servicekontrakttilbud

1. Indtast Servicekontrakter eller Servicekontrakttilbud i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny for at oprette en ny servicekontrakt eller et nyt servicekontrakttilbud.

3. Udfyld feltet Nummer. Der åbnes en dialogboks, hvor du bliver bedt om at udfylde fælles data ud fra en kontraktskabelon. Hvis du vil oprette sådan en servicekontrakt eller et servicekontrakttilbud, skal du vælge knappen Ja. Vinduet Serv.kontraktskab. - oversigt åbnes.

4. Marker den relevante skabelon, og vælg derefter knappen OK for at oprette servicekontrakten eller servicekontrakttilbuddet.

5. I feltet Debitornr. i oversigtspanelet Generelt skal du vælge den relevante debitor.

6. Vælg feltet Tillad beløb, der ikke stemmer på oversigtspanelet Fakturadetaljer, hvis du ikke ønsker en årlig beløbsdifference, der skal fordeles automatisk. Værdierne i felterne Årlige beløb og Årligt. Årlige beløb udlignes ikke automatisk. Hvis du ønsker, at programmet automatisk skal fordele de årlige beløbsdifferencer, der kan opstå ved ændring i den servicekontrakt, skal du lade afkrydsningsfeltet Tillad beløb, der ikke stemmer stå tomt.

7. Føj kontraktlinjer til servicekontrakten eller servicekontrakttilbuddet.

8. Udfyld resten af felterne i vinduet Servicekontrakttilbud.