Hvis lokationen er sat op til at kræve læg-på-lager, men ikke modtagelse, skal du bruge dokumentet Læg-på-lager (lager) til at organisere og registrere læg-på-lager-aktiviteten.

Du kan oprette en læg-på-lager-aktivitet på tre forskellige måder:

Disse tre metoder er beskrevet herunder

Sådan anmoder du om en læg-på-lager-aktivitet ved at frigive kildedokumentet

1. I forbindelse med købsordrer, salgsreturvareordrer og indgående overflytningsordrer opretter du lageranmodningen ved at frigive ordren.

2. I feltet Søg skal du angive ordrens dokumenttype, f.eks. Købsordrer, og derefter vælge det relaterede link. Åbn den ordre, du ønsker at frigive.

3. Under fanen Handlinger i gruppen Frigiv skal du vælge Frigiv.

4. I tilfælde af produktionsordrer kan du oprette lageranmodningen ved at oprette en indgående anmodning fra den frigivne produktionsordre.

1. I feltet Søg skal du angive Produktionsordrer og derefter vælge det relaterede link.

2. Under fanen Handlinger i gruppen Lagersted skal du vælge Opret indgående lageranmodning.

Bemærk
Du kan også oprette en indgående lageranmodning ved at markere afkrydsningsfeltet Opret indgående anmodning, når du opdaterer produktionsordren. Du kan finde flere oplysninger i Sådan opdateres produktionsordrer.

Når lageranmodningen er oprettet, kan en person, der arbejder med oprettelse af læg-på-lager-aktiviteter på lagerstedet, se, at kildedokumentet er klar til at blive lagt på lager, og oprette et nyt læg-på-lager-dokument på basis af lageranmodningen.

Sådan oprettes en læg-på-lager-aktivitet ud fra kildedokumentet

1. Indtast Læg-på-lager (lager) i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny.

3. I feltet Kildedokumentet skal du vælge den kildedokumenttype, du lægger på lager fra.

4. Vælg kildedokumentet i feltet Kildenr..

5. Under fanen Handlinger i gruppen Funktion kan du også vælge Hent kildedokument for at vælge dokumentet på en liste over indgående kildedokumenter, der er klar til læg-på-lager på lokationen.

6. Vælg knappen OK for at udfylde læg-på-lager-linjerne i overensstemmelse med det valgte kildedokument.

Sådan oprettes en læg-på-lager-aktivitet fra kildedokumentet

1. I kildedokumentet, som kan være en købsordre, salgsreturvareordre, indgående overflytningsordre eller produktionsordre, skal du klikke på Handlinger, Lagersted og vælge knappen Opret læg-på-lager/pluk (lager).

2. I oversigtspanelet Indstillinger skal du vælge Opret læg-på-lager (lager). Hvis du vil udskrive en læg-på-lager-liste, skal du vælge feltet Udskriv dokument.

3. Vælg knappen OK. Der oprettes en ny læg-på-lager-aktivitet, og hvis indstillingen Udskriv bilag er valgt, udskrives læg-på-lager-oversigten.

Sådan oprettes flere læg-på-lager-aktiviteter med kørslen

1. I feltet Søg skal du indtaste Opret læg-på-lager/pluk/bevægelse og derefter vælge det relaterede link.

2. Brug felterne Kildedokument og Kildenr. i oversigtspanelet Lageranmodning i vinduet til at filtrere på bestemte typer dokumenter eller rækker af dokumentnumre.

3. I oversigtspanelet Indstillinger skal du vælge Opret læg-på-lager (lager). Hvis du vil udskrive en læg-på-lager-liste, skal du vælge feltet Udskriv dokument.

4. Vælg knappen OK. Læg-på-lager-aktiviteten oprettes, og hvis du har markeret feltet Udskriv bilag, udskrives læg-på-lager-listen.