Denne planlægningsfunktion beregner ændringer, der er foretaget i et produktionsordrehoved, og omfatter ikke produktionsstyklisteniveauer.

Funktionen Forny beregner og initialiserer værdierne for komponentlinjer og rutelinjer baseret på de stamdata, som er defineret i den tilknyttede produktionsstykliste og rute , i overensstemmelse med ordreantallet og forfaldsdatoen i produktionsordrehovedet. Den bruges normalt, når du har udført en af følgende:

Bemærk
Du kan løbende ændre komponentlinjer og rutelinjer, og produktionsordreplanen opdateres tilsvarende. Når du fornyr produktionsordren, annulleres disse ændringer, fordi ordren nulstilles i overensstemmelse med stamdataene.

Sådan fornys en produktionsordre

1. Indtast Planlagte produktionsordrer i feltet Søg og vælg derefter det relaterede link.

2. Opret en ny produktionsordre, eller åbn en som du vil opdatere og rediger felterne Antal eller Forfaldsdato.

3. På fanen Handlinger i gruppen Funktioner vælges Opdater prod.ordre.

Definer, hvad der skal fornys og hvordan, i oversigtspanelet Indstillinger i vinduet Opdater produktionsordre.

4. Vælg én af følgende indstillinger i feltet Systemindikator.

Indstilling Beskrivelse

Baglæns

Til at beregne operationssekvensen baglæns fra den tidligst mulige slutdato, som defineret ved forfaldsdatoen og andre planlagte ordrer til den senest mulige startdato.

Bemærk
    Denne standardindstilling er relevant i de fleste situationer.

Forlæns

Til at beregne operationssekvensen fremad fra den senest mulige startdato, som defineret ved forfaldsdatoen og andre planlagte ordrer til den tidligst mulige slutdato.

Bemærk
    Denne indstilling er relevant for ordrer, der skal leveres så hurtigt som muligt.

5. Vælg de dele af produktionsordren, der skal beregnes ved fornyelsen, i feltet Beregn.

6. Marker feltet Lagersted - Opret indgående anmodning for at oprette en lageranmodning til oplagring af komponenterne i produktionsordren.

Bemærk
    Lagerlokationen skal konfigureres til at kræve læg-på-lager-behandling, men ikke styret læg-på-lager og pluk.

7. Klik på OK for at starte funktionen Forny i overensstemmelse med dine indstillinger.

Bemærk
Du kan ikke opdatere en reserveret produktionsordre. Du kan gendanne reservationen, efter at produktionsordren er færdig, men i så fald skal du annullere reservationen, før du fornyr ordren.

Bemærk
Ændringer, der implementeres med funktionen Opdater vil sandsynligvis ændre produktionsordrens kapacitetsbehov. Det kan være nødvendigt at ændre planlægningen for operationerne bagefter.

Der er korte vejledninger til produktion i et dokument, som du kan redigere og udskrive i Microsoft Office Word. Filen, der hedder "Quick Guides - Manufacturing Foundation.doc", ligger i dokumentationsmappen i klientinstallationen.