Hvis du vil fakturere mere end én leverance samtidig, kan du bruge samlefunktionen.

Før du kan oprette en samleleverance, skal der bogføres mere end én salgsleverance i samme valuta til den samme kunde. Du skal med andre ord have udfyldt to eller flere salgsordrer og bogført dem som leveret, men ikke faktureret. For at kombinere leverancer skal afkrydsningsfeltet Tillad samlefaktura være markeret i oversigtspanelet Leveringdebitor-kortet.

Sådan kombinerer du manuelt leverancer på én enkelt faktura

1. Indtast Salgsfakturaer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Ny.

3. Angiv den den kunde, der skal modtage fakturaen for de leverede varer, i feltet Kundenr..

4. I oversigtspanelet Linjer skal du klikke på Handlinger, vælge Funktioner og derefter klikke på Hent salgsleverancelinjer.

5. Vælg de leverancelinjer, der skal indgå i fakturaen:

• Hvis alle linjer skal indsættes, skal du markere samtlige linjer og vælge knappen OK.
    • Hvis specifikke linjer skal indsættes, skal du markere linjerne og vælge knappen OK. Du kan bruge Ctrl-tasten til at markere flere ikke-fortløbende linjer.
  6. Hvis du kommer til at vælge en forkert leveringslinje eller vil begynde forfra, skal du bare slette linjerne på fakturaen og bruge funktionen Hent salgsleverancelinjer igen.

7. Sådan bogfører du fakturaen: Under fanen Handlinger i gruppen Bogføring vælger du Bogfør.

Hvis en debitor også er registreret som kontakt i modulet Marketing, og du har angivet en interaktionsskabelonkode for fakturaer i vinduet Marketingopsætning, registreres der automatisk en interaktion i tabelvinduet Interaktionslogpost, når du vælger Bogfør og Udskriv for at udskrive fakturaen.

Sådan kombinerer du automatisk leverancer på én enkelt faktura

1. I feltet Søg skal du indtaste Samlet lev. til salgsfaktura og derefter vælge det relaterede link. Kørselsvinduet åbner.

2. Udfyld felterne i oversigtspanelet Indstillinger. Vælg feltet Bogfør fakturaer.

3. Vælg knappen OK.

Bemærk
Du er nødt til at bogføre fakturaerne manuelt, hvis afkrydsningsfeltet Bogfør fakturaer ikke var markeret til kørslen.

Fjerne leverede og fakturerede ordrer

Når leverancer samles på en faktura og bogføres, oprettes der en bogført salgsfaktura for de fakturerede linjer. Feltet Faktureret (antal) på den oprindelige rammesalgsordre eller salgsordre opdateres på basis af det fakturerede antal.

Når du fakturerer leverancer på denne måde, findes de ordrer, som leverancerne er bogført fra, stadig, selvom de er leveret og faktureret i fuldt omfang.

Sådan fjernes udestående salgsordrer

• I feltet Søg skal du angive Slet fakturerede salgsordrer og derefter vælge linket.

• Angiv i filterfeltet Nr., hvilke ordrer der skal slettes.

• Vælg knappen OK.

Du kan også slette individuelle salgsordrer manuelt.

Sådan fjernes udestående rammesalgsordrer

• I feltet Søg skal du angive Slet fakturerede rammesalgsordrer og derefter vælge linket.

• Angiv i filterfeltet Nr., hvilke ordrer der skal slettes.

• Vælg knappen OK.