Jobkøer er et effektivt værktøj til at planlægge kørsel af forretningsprocesser i baggrunden. For eksempel kan der være en forekomst, hvor flere brugere forsøger at bogføre salgsordrer på samme tid, men hvor kun én ordre kan behandles ad gangen. Ved at oprette en baggrundsbogføring kan du placere bogføringerne i en kø til behandling i baggrunden. Alternativt kan du planlægge posteringer i timevis, når det er belejligt for din organisation. F.eks. giver det muligvis mening i din virksomhed at køre visse rutiner, når de fleste af dataindtastningerne for den pågældende dag er afsluttede.

Microsoft Dynamics NAV understøtter baggrundsbogføring for følgende dokumenttyper:

Hvis opgavekøen ikke kan bogføre salgsordren, ændres status til Fejlmeddelelse, og salgsordren føjes til listen over salgsordrer, som brugeren skal håndtere.

Bemærk
Når du planlægger et bilag til bogføring, og bogføringen starter, konfigureres bogføringsrutinen automatisk til timeout i to timer, hvis den holder op med at svare af en eller anden årsag.

Følgende fremgangsmåde demonstrerer, hvordan en opgavekø kan baggrundsbogføre salgsordrer.

Sådan bogføres i baggrunden ved hjælp af en opgavekø

1. Indtast Salgsopsætning i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

2. I vinduet Salgsopsætning skal du udvide oversigtspanelet Baggrundsbogføring.

3. Markér afkrydsningsfeltet Bogfør med opgavekøen.

4. Hvis du vil filtrere salgsordretypen for sagskøposten, skal du vælge feltet Opgavekøkategorikode og vælge kategorien Salgsbogføring. Når du vælger denne kategori, filtrerer du alle salgsordrer, der svarer til en opgavekø, der har den samme kategorikode.

Microsoft Dynamics NAV opretter en opgavekøpost, der angiver codeunit 88. Oprettelsen af posten er automatisk. Yderligere oplysninger om oprettelse af en opgavekøpost finder du under Du kan bruge opgavekøer til at planlægge opgaver.

5. I boksen Søg skal du indtaste Opgavekøer og derefter vælge det relaterede link. Du kan finde flere oplysninger i Sådan defineres opgavekøer.

6. I feltet Kode skal du vælge opgavekøkoden SPPOST, og under fanen Start skal du vælge Rediger.

7. Udvid oversigtspanelet NAS-indstillinger, og fjern markeringen af afkrydsningsfeltet Start automatisk fra NAS. Hvis du ønsker yderligere oplysninger om start af opgavekøer, kan du se Sådan defineres opgavekøer.

8. Under fanen Startside i gruppen Behandle skal du vælge Start opgavekø.

9. Du kan kontrollere, at opgavekøen fungerer som forventet ved at bogføre en salgsordre. Du kan finde flere oplysninger i Sådan bogføres salgsordrer.

Tip
    Hvis du ikke vil bogføre en individuel salgsordre, der er planlagt til bogføring, skal du fjerne den fra opgavekøen.

1. Til salgsordresiden eller salgsordrelisten skal du tilpasse båndet for at tilføje følgende handling: Fjern fra opgavekø. Du kan finde flere oplysninger i Sådan tilpasses båndet.
    2. Vælg den ordre, du ønsker at fjerne fra køen, og vælg Fjern fra opgavekø i den gruppe, hvor du har tilføjet handlingen.

10. I boksen Søg skal du indtaste Opgavekøposter og derefter vælge det relaterede link.

I vinduet Opgavekøposter kan du se om bogføring af salgsordren er i gang eller er lykkedes i opgavekøen.

En anden måde at se dine logposter på er at bruge delen Min opgavekø. Du kan finde flere oplysninger i Sådan bruges min del af opgavekøen.

I den næste fremgangsmåde forklares de trin, du skal tage for at bogføre og udskrive i baggrunden.

Bogføre og udskrive i baggrunden

1. Konfigurer en printer til at arbejde i baggrunden. Du kan finde flere oplysninger i Sådan angives printervalg rapporter og Printing Reports from a Background Session.

2. Indtast Salgsopsætning i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

3. I vinduet Salgsopsætning skal du udvide oversigtspanelet Baggrundsbogføring.

4. Markér afkrydsningsfeltet Bogfør & udskriv med opgavekøen.

5. Følg de resterende trin i resten af den foregående procedure for at fuldføre opgaven.

Vigtigt
Når du sender et dokument til en printer, og printeren viser en dialogboks, f.eks. en anmodning om legitimationsoplysninger eller en advarsel om næsten tom blækpatron, bogføres dit dokument, men det udskrives ikke. Den tilsvarende opgavekøpost får på et tidspunkt timeout og feltet Status indstilles til Fejl. Derfor anbefaler vi, at du ikke bruger en printeropsæting, der kræver interaktion med visningen af printerdialogbokse i forbindelse med baggrundsbogføring.