Angiver antallet af udgående vareposter, hvis omkostninger videresendes til den indgående varepost, når du bogfører en indgående transaktion af typen Opregulering eller Køb med varekladden. Feltet er tomt som standard.

Ved at angive antallet af en udgående post i feltet Udlign fra-post, skal du ændre varekladdelinjen fra at være omkostningskilde til at blive omkostningsmodtager. Med andre ord fungerer købet eller opreguleringen som en returnering eller en korrigering af den tidligere bogførte udgående transaktion. Omkostningen vil blive modtaget via fast udligning.

Vigtigt
Faste udligninger, der er foretaget på denne måde, gælder kun omkostningen, ikke mængden. Derfor lukker den bogførte positive varepost ikke den udlignede udgående post og vil selv forblive åben. Dette gælder også, når du bogfører en fast udligning for en positiv post til en negativ post, der ikke er lukket ved en almindelig positiv post, derefter forbliver både den negative og den positive post åben.

Det betyder også, at du ikke kan lukke en lagerperiode, hvor der findes en sådan post. Oplysninger om løsning af en sådan situation, kan du finde i Sådan gør du: Lukke åbne vareposter, der fremkommer ved fast udligning i varekladden.

Udligningsposter gemmes i tabellen Vareudligningspost. Du kan ændre og genanvende udligningsposter under visse betingelser ved hjælp af vinduet Applikationskladde.

Tip

Se også