Angiver gentagelsesprincip, hvis du har angivet, at kladden skal være en gentagelseskladde, i feltet Gentagelseskladde for tabellen Finanskladdetype.

Gentagelsesprincippet bestemmer, hvordan beløbet på kladdelinjen bliver behandlet efter bogføringen. Hvis du f.eks. bogfører det samme beløb, hver gang du bogfører linjen, kan du vælge at lade beløbet stå. Eller du kan vælge at lade det slette, fordi konti og tekst i linjen kan genbruges ved hver bogføring, men beløbet hver gang varierer.

Klik på feltet for at se indstillingerne.

Indstilling Beskrivelse

Fast

Beløbet på kladdelinjen vil blive stående i posten efter bogføring.

Variabel

Beløbet på kladdelinjen slettes efter bogføring.

Saldo til dato

Det bogførte beløb på kontoen på linjen bliver fordelt mellem de konti, der er defineret for linjen i tabellen Fordeling. Saldoen på kontoen bliver derfor angivet til nul.

Husk at udfylde feltet Andel i pct. i tabellen Allokering.

Fast med tilbageføring

Beløbet i kladdelinjen bliver stående på linjen efter bogføringen, og der bliver bogført en modpost den følgende dag.

Variabel med tilbageføring

Beløbet i kladdelinjen bliver slettet efter bogføringen, og der bliver bogført en modpost den følgende dag.

Saldo med tilbageføring

Det bogførte beløb på kontoen på linjen bliver fordelt mellem de konti, der er defineret for linjen i tabellen Fordeling. Saldoen på kontoen bliver derfor angivet til nul. En udlignende post bogføres på den næste dag.

Vigtigt
Momsfelter kan kun være udfyldt på gentagelseskladdelinjen eller på allokeringkladdelinjen. Det vil sige, at dette felt kun kan udfyldes, hvis det tilsvarende felt på gentagelseskladden ikke er udfyldt.

Hvis gentagelsesmetoden i gentagelseskladden er sat til Saldo eller Saldo med tilbageføring, bliver der ikke taget hensyn til eventuelle dimensionsværdikoder i gentagelseskladden, når kontoen nulstilles.

Det vil sige, at hvis du i allokeringskladden allokerer en gentagelseskladdelinje på forskellige globale dimensioner, så vil der kun blive lavet en post i tilbageføringen. Hvis du derfor i allokeringskladden allokerer en gentagelseskladdelinje, som indeholder en global dimensionsværdikode, skal du ikke indtaste den samme kode i allokeringskladden. Hvis du gør det, vil regnskabet for den pågældende globale dimension ikke være korrekt.