Angiver en datoformel, som angiver den sikkerhedstid, der kan bruges som bufferperiode i tilfælde af forsinkelser i leveringstiden for genopfyldning til montage, produktion eller køb.

Hvis en leverandør f.eks. ofte leverer for sent, kan du definere en sikkerhedstid for varer fra denne leverandør, så planlægningssystemet lan kompensere for forsinkelser.

Ved beregningen af ordre- og ordreforslagslinjer tilføjes sikkerhedtiden til leveringstiden for ordrer, der er planlagt både fremad og bagud.

Flere oplysninger

Følgende datofelter påvirkes på ordrelinjerne eller ordreforslagslinjerne:

Linje Beregning

Produktionslinje

Slutdato + Sikkerhedstid + Indgående lagerekspeditionstid = Forfaldsdato

Montageordrelinje

Slutdato + Sikkerhedstid + Indgående lagerekspeditionstid = Forfaldsdato

Købsordrelinje

Planlagt modtagelsesdato + Sikkerhedstid + Indgående lagerekspeditionstid = Forventet modt.dato.

Bemærk
Sikkerhedstiden ignoreres mellem varer i en produktionsordre på flere niveauer.

Med hensyn til overflytningsordrer medtages en vares sikkerhedstid ikke direkte i beregningen af overflytningsordrens modtagelsesdato. Sikkerhedstiden kan imidlertid påvirke en overflyttet vares modtagelsesdato, da den påvirker alle genbestilllingsordrer i forbindelse med køb eller produktion på overflyt fra-lokationen, inden overflytningen begynder. Du kan finde flere oplysninger i Design Details: Transfers in Planning.

Hvis ingen værdi er angivet i feltet Sikkerhedstid, så gælder de værdier, der er defineret i feltet Standardsikkerhedstid.

Tip

Se også