Du kan overføre finansposter til omkostningsposter.

Inden du kører processen til overførsel af finansposter til omkostningsposter, skal du forberede overførslen for at undgå manuel korrektionsbogføring.

Sådan forberedes overførslen

1. I feltet Søg skal du indtaste Konfiguration af omkostningsregnskab og derefter vælge det relaterede link.

2. I vinduet Konfiguration af omkostningsregnskab skal du kontrollere, at feltet Startdato for finansoverførsel er indstillet til den korrekte værdi.

3. I feltet Søg skal du indtaste Diagram over pristyper og derefter vælge det relaterede link.

4. I vinduet Omkostningstypekort skal du kontrollere, at feltet Finanskontointerval er sammenkædet korrekt for hver pristype for at tage poster fra regnskabet.

5. I feltet Søg skal du indtaste Kontoplan og derefter vælge det relaterede link.

6. For hver relevant finanskonto skal du i vinduet Finanskontokort i oversigtspanelet Omkostningsregnskab kontrollere, at feltet Omkostningstypenr. er korrekt knyttet til en pristype. Du kan finde flere oplysninger i Definition af forholdet mellem omkostningstyper og finanskonti.

7. Kontroller, at alle relevante finansposter har dimensionsværdier, der svarer til et omkostningssted og et omkostningsobjekt.

Sådan overføres finansposter til omkostningsposter

1. I feltet Søg skal du indtaste Overfør finansposter til CA og derefter vælge det relaterede link.

2. Vælg knappen Ja for at starte overførslen. Processen overfører alle finansposter, der ikke allerede er overført.

Under overførslen opretter processen forbindelser i posterne i tabellen Omkostningspost og tabellen Omkostningsregister. Dette gør det muligt at spore kilden til omkostningsposter.