I dette emne forklares det, hvordan du forbereder bankkontoformater, betalingsformer og kundeaftaler til SEPA-direkte debitering. Du skal først angive eksportformatet for den bankfil, der instruerer din bank i at udføre en direkte debiteringsopkrævning fra kundens bankkonto til din bankkonto. Derefter skal du konfigurere kundens betalingsform. Til sidst skal du oprette den direkte debiteringsbemyndigelse, der afspejler din aftale med kunden om opkrævning af deres betalinger i en bestemt periode i aftalen.

Sådan konfigureres din bankkonto til SEPA-direkte debitering

1. I feltet Søg skal du indtaste Bankkonti og derefter vælge det relaterede link.

2. Åbn den bankkonto, du vil bruge til direkte debitering.

3. Oversigtspanelet Overfør i feltet SEPA Eksportformat for direkte debitering skal du vælge indstillingen for SEPA direkte debitering.

Sådan konfigureres kundens betalingsform til SEPA-direkte debitering

1. I feltet Søg skal du angive Betalingsformer og derefter vælge det relaterede link.

2. I vinduet Betalingsformer under fanen Startsiden i gruppen Ny skal du vælge Ny.

3. Definer en betalingsform. Udfyld de direkte debiteringsspecifikke felter som beskrevet i følgende tabel.

Felt Beskrivelse

Direkte debitering

Angiv, om betalingsformen er til SEPA-direkte debiteringsopkrævning.

Direkte debitering - kode for betal.betingelser

Angiv betalingsbetingelser, f.eks. BETAL IKKE, der vises på salgsfakturaer, som betales med SEPA-direkte debitering for at angive over for kunden, at betalingen opkræves automatisk. Alternativt kan du lade feltet være tomt.

Bemærk
    Angiv ikke en værdi i feltet Modkonto.

4. Vælg knappen OK for at lukke vinduet Betalingsformer.

5. I feltet Søg skal du indtaste Debitorer og derefter vælge det relaterede link.

6. Åbn kortet for den kunde, som du vil konfigurere til SEPA direkte debiteringsopkrævning.

7. Vælg feltet Betalingsformskode, og vælg derefter den betalingsformskode, du har angivet i trin 3.

8. Gentag trin 6 og 7 for alle de debitorer, som du vil konfigurere til SEPA direkte debiteringsopkrævning.

Sådan konfigureres den direkte debiteringsbemyndigelse, der repræsenterer kundeaftalen

1. I feltet Søg skal du indtaste Debitorer og derefter vælge det relaterede link.

2. Åbn kortet for den kunde, som du vil konfigurere til SEPA direkte debiteringer.

3. I vinduet Kundekort (Debitor) under fanen Naviger i gruppen Debitor skal du vælge Bankkonti.

4. I vinduet Debitors bankkontooversigt skal du vælge den debitorbankkonto, som skal bruge direkte debiteringer, og derefter vælge Direkte debiteringsbemyndigelser under fanen Startside i gruppen Behandl.

5. I vinduet SEPA Direkte debiteringsbemyndigelser skal du udfylde felterne som beskrevet i følgende tabel.

Felt Beskrivelse

Debitors bankkontokode

Angiver den bankkonto, hvorfra der opkræves direkte debetbetalinger. Dette felt udfyldes automatisk.

Gyldig fra

Angiv den dato, hvor den direkte debiteringsbemyndigelse starter.

Gyldig til

Angiv den dato, hvor den direkte debiteringsbemyndigelse slutter.

Underskriftsdato

Angiv den dato, når kunden har underskrevet den direkte debiteringsbemyndigelse.

Sekvenstype

Angiv, om aftalen dækker flere (Gentaget) eller en enkelt (Enkeltstående) direkte debiteringsopkrævning.

Forventet antal debiteringer

Angiv, hvor mange direkte debiteringsopkrævninger du forventer at foretage. Dette felt er kun relevant, hvis du har markeret Gentaget i feltet Sekvenstype.

Debettæller

Angiver, hvor mange direkte debiteringsopkrævninger, der er foretaget ved hjælp af denne direkte debiteringsbemyndigelse. Dette felt opdateres automatisk.

Spærret

Angiv, at der ikke kan foretages direkte debiteringsopkrævninger ved hjælp af denne direkte debiteringsbemyndigelse.

6. Gentag trin 1 til 5 for alle de debitorer, som du vil konfigurere til SEPA direkte debiteringer.

Den direkte debiteringsbemyndigelse indsættes automatisk i feltet Direkte debiteringsbemyndigelses-id, når du opretter en salgsfaktura til den debitor, som du valgte i trin 2. Yderligere oplysninger finder du under Sådan gør du: Opret flere salgsfakturaer baseret på standardsalgskoder.