Du kan køre almindelig baggrundsbehandling som f.eks. e-mail-logføring ved hjælp af en opgavekø. I følgende procedure konfigurerer du Microsoft Dynamics NAV Server. Når du gør det, kan du beslutte, om det giver mening i din installation at oprette en entydig serverforekomst til håndtering af din e-mail-logføring. Alle forekomster, du har angivet, skal have adgang til Exchange Server og køres som en brugerkonto med denne adgang.

Bemærk
Hvis du bruger offentlige mapper i et miljø med flere Exchange Server, kan der opstå forsinkelser, når en e-mail-meddelelse skal synkroniseres mellem serverne. F.eks. kan det tage flere minutter for en e-mail-meddelelse på én server at blive synkroniseret med en anden server i det samme domæne. Dette kan forekomme, når du bruger e-mail-logføring med opgavekøer.

Hvis du vil bruge e-mail-logføring, skal du have oprettet forbindelse til Microsoft Exchange Server og have en e-mail-konto.

Bemærk
Den e-mail-konto, der bruges til at konfigurere e-mail-logføring i Microsoft Dynamics NAV, skal have bestemte tilladelser med hensyn til de offentlige mapper.

• Når du konfigurerer opsætning af e-mail-logføring i vinduet Marketingopsætning, skal det brugernavn, der bruges til validering af opsætningen, have læseadgang til de offentlige mapper.
  • Når e-mail-logføring kører på Microsoft Dynamics NAV Server, skal de brugerkontolegitimationsoplysninger, der bruges på serveren, have fuld tilladelse til at læse, skrive og slette elementer, der er indstillet for de offentlige mapper.
Du kan finde flere oplysninger i Håndtering af offentlige mappetilladelser.

Sådan konfigureres Microsoft Dynamics NAV Server

1. Åbn Microsoft Dynamics NAV-serveradministrationsværktøj. Du kan finde flere oplysninger i Microsoft Dynamics NAV Server Administration Tool.

2. Opret en ny serverforekomst, der bruger en brugerkonto til tjenestekontoen. Brugerkonto skal have en konto på en Exchange Server. Du kan finde flere oplysninger i How to: Create a Microsoft Dynamics NAV Server Instance.

Bemærk
    Brugeren skal have de rette Microsoft Dynamics NAV-tilladelser. Overvej at bruge tilladelsessættene BASIC, RM-CONT og JOBEQUEUERUN, der er defineret i Demonstrationsdatabase til CRONUS International Ltd..

3. Vælg Rediger. I oversigtspanelet NAS-tjenester skal du i feltet Start Codeunit indtaste følgende parameter: 450. I feltet Firma skal du indtaste navnet på firmaet.

4. Vælg Gem, og vælg derefter OK.

5. Start serverforekomsten.

6. Hvis der forekommer fejl ved start af køen, kan du kontrollere hændelseslogbogen. I Kontrolpanel skal du åbne Administration og derefter vælge Logbog.

7. Vælg Windows-logger, og vælg derefter Program for at åbne snap-in-programmet Tjenester.

Gennemgå fejlmeddelelsen, og foretag de nødvendige ændringer. Når du har bekræftet, at serverforekomst kører korrekt, kan du stoppe den. Indstil derefter en opgavekø til at køre på serverforekomsten.