Du bruger funktionen til importmoms, når du skal bogføre et dokument, hvor hele beløbet skal behandles som moms. Det er nødvendigt, hvis du modtager en momsfaktura fra skattemyndighederne for importerede varer.

Sådan oprettes koder for importmoms

1. I feltet Søg skal du indtaste Momsproduktbogf.grupper og derefter vælge det relaterede link.

2. Opret en ny momsbogføringsgruppe for importmoms i vinduet Momsproduktbogf.grupper.

3. I feltet Søg skal du indtaste Momsbogføringsopsætning og derefter vælge det relaterede link.

4. I vinduet Opsætning af momsbogf. skal du oprette en ny linje. Du kan bruge en af de eksisterende momsvirksomhedsbogføringsgrupper kombineret med en ny momsproduktbogføringsgruppe til importmoms.

5. Vælg feltet Momsberegningstype, og vælg derefter indstillingen Momskorrektion for at se indstillingerne.

6. Angiv den finanskonto, der skal bruges til bogføring af importmoms i feltet, i feltet Købsmomskonto. Det er ikke nødvendigt at angive en finanskonto på linjen.